In memoriam Huub Spoorenberg

Na een verblijf van vijf weken in het Meanderziekenhuis is dinsdag 19 november jl. ons actief lid Huub Spoorenberg overleden.

Bij de oprichting van de hockeyclub kwamen de eerste leden van het gezin Spoorenberg bij de hockeyclub. Toen Huub in 1956 geboren werd, duurde het niet lang voor hij ook aan de Henriƫtte Blaekweg op het veld verscheen. In 1966 is hij zelf lid geworden en dat is hij de rest van zijn leven gebleven.

Huub was de laatste telg van de 11 broers en zussen die lid geweest zijn en die vandaag de dag nog lid was. Hij zat nog altijd actief als (wissel)manager van veteranen L op de bank. Ook fungeerde hij nog in de accommodatiecommissie.

Door de jaren heen heeft hij zich actief ingezet voor de club, beginnend in de jeugdcommissie. Daarna als coach van diverse meisjesteams. Bekend bij de meeste leden werd Huub samen met Rinze Pronk en Aart Scholtmeijer als toernooicommissie. Daar wisten zij het Corsmit-toernooi en het Generaal Brouwertoernooi tot grote hoogte te brengen. Jarenlang draaide de club financieel op de inkomsten die deze toernooien en de bij behorende feesten wisten te genereren. Toen dit trio ermee stopte, nam een toernooiteam (de Pollemeppers) de organisatie over, en ook daar was Huub 10 jaar medelid van.

Omdat het hockey hem zelf wat minder soepel afging qua gezondheid is Huub al vroeg begonnen met het fluiten van wedstrijden en heeft hij vaak de wedstrijden van Dames 1 gefloten. Ook was hij samen met Rinze en Aart bij de eerste bondscheidsrechters die de hockeybond speciaal voor de zaal opgeleid heeft. Tot voor een paar jaar was hij nog steeds actief met de fluit, begeleiden en opleiden van scheidsrechters op onze club. Helaas liet zijn gezondheid hem steeds verder en verder in de steek waardoor hij zich terugtrok in de dug-out van veteranen L. Maar ook aan de bar was zijn verschijning bekend.

Huub bedankt voor deze 53 jaren actieve inzet voor de club.

Wij wensen Mariƫtte en verdere familie veel sterkte met dit verlies!

NB Roel van Dooremaal, dank voor het ophalen van de herinneringen aan Huub.