Nieuws afbeelding algemeen 7 - 7

Gestolen: stip. Daders spoorloos.

De stip van veld 2 is gestolen. Verenigingsmanager Maarten Nooitgedacht ontdekte de brutale diefstal eerder deze week. Het nieuws werd tot vandaag stil gehouden om het onderzoek naar de daders niet in gevaar te brengen.

Het is een ronduit treurig gezicht: het bruusk uitgesneden gat midden op veld 2. Rafelige randen bewijzen dat de oude mat zich niet snel gewonnen gaf. De dieven, die zonder enig gevoel of respect het mes in het veld hebben gezet, hebben hard moeten werken voor hun buit.

Omdat het veld wordt vervangen, lag het er de afgelopen weken wat verlaten bij. Daarom durft de verenigingsmanager geen uitspraken te doen over wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. Ook de politie doet daar, ondanks uitgebreid sporenonderzoek, geen uitspraken over.

In het dorp zoemt overigens al enkele dagen het gerucht rond dat de dader binnen de vereniging gezocht moet worden. Daarbij valt opvallend vaak dezelfde naam die we om begrijpelijke redenen alleen kunnen publiceren met de voorletters. HT schijnt ’s avonds door een getuige (die zijn hond uitliet) te zijn gezien op veld 2. Desgevraagd wil het rechercheteam niet reageren op het gerucht.

Maarten Nooitgedacht spreekt van een "Teleurstellende gebeurtenis”. Hij vindt het vooral jammer dat er zo respectloos wordt omgegaan met een bejaard, weerloos veld waar zoveel leden plezier hebben beleefd. Hij hoop dat de daders spijt krijgen en dat de stip uiteindelijk wordt terug gebracht. Hij benadrukt dat tips over de daders welkom zijn. "Van mijn part anoniem”, besluit de knorrige verenigingsmanager.