DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3600.JPG Header01.jpg NIX18-banner.png Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 30 - 11

Zaaltrainingen komende weken

De zaalcompetitie is gestart. Een nogal valse start omdat zaaltrainingen nauwelijks mogelijk zijn door aanvullende corona maatregelen. Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet wat er speelt en hoe we daarmee omgaan.


Achtergrond

De gemeente sloot een zaal en een tweede zaal is door verbouwing ongeschikt geworden voor zaalhockey. Het resultaat is dat we dit seizoen nog minder zaaluren hebben dan voorheen.


In het oorspronkelijke zaalschema is ca 75% van de trainingen ná 17:00 uur. Dat schema hebben we moeten parkeren tot de beperkingen worden opgeheven.


Wat rest is slechts 7 trainingsuren op doordeweekse dagen en daarnaast een aantal uren op zaterdag- en zondagochtend.


Wat we gaan doen

We streven er naar om elk team minimaal 1x te laten trainen voordat ze een wedstrijd spelen. 


Concreet: de teams die komend weekend spelen, kunnen deze week trainen. De teams die het weekend daarop spelen, kunnen (in principe) volgende week trainen. Enzovoorts. Soms train je in 'week 1' en speel je in 'week 2'.


Eerlijk is eerlijk: door de krapte is het onvermijdelijk dat een aantal teams zonder zaaltraining aan de competitie begint.


De indeling gaat aan de hand van de volgende  spelregels:


  • E8- en D-teams gaan voor C, B en A-teams*

  • E8-, D-teams worden ingedeeld op doordeweeks dagen (van 16 tot 17 uur)

  • B- en A-teams worden ingedeeld op zaterdagochtend

  • C-teams worden doordeweeks of in het weekend ingedeeld

  • tot kerst train je maximaal 1x (ook als je meerdere weekenden speelt)

  • Eerste lijnteams hebben voorrang op breedteteams

* dat E8- en D-teams voor gaan heeft een praktische reden: veel van hen hebben nooit eerder in de zaal gespeeld. Het is dus zéér gewenst dat ze minimaal 1x trainen voordat ze een wedstrijd spelen.


Hoe verder

Team managers/coaches krijgen op korte termijn bericht wanneer ze kunnen trainen. We vragen hen om zo snel mogelijk te inventariseren of dat tijdstip schikt. Pas als ze dat bevestigen, is de reservering definitief. Past het trainingsuur niet, dan gaan we kijken of er wat te schuiven valt. Maar u zag ‘m al aankomen: dat wordt lastig.


Balken op het miniveld

Er liggen inmiddels voldoende balken op het miniveld waarmee we een zaalveld nabootsen. Dat outdoor-indoorveld is vanaf 6-12 beschikbaar. Als je daar wil trainen, mail dan Maarten ([email protected]). Het veld is 7 dagen per week tot 17 uur beschikbaar.


Tot slot...

* Het zaaltrainingsschema wordt NIET gepubliceerd in Lisa maar per mail aan het betreffende team.

* De KNHB heeft het wedstrijdschema aangepast ivm wedstrijden die na 17 uur zouden eindigen. Dat heeft invloed op heel veel wedstrijden dus hou dat in de gaten. Tijdstippen maar ook speeldata zijn veranderd.