DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding bestuursmededeling 24 - 6

Rinze Pronk Erelid!

MHC Soest is een nieuw erelid rijker!

Tijdens de Algemene Ledenvergadering gisteren - waar traditiegetrouw de contributies en begroting voor het komende seizoen worden vastgesteld - had het bestuur een verrassing in petto voor de aanwezigen: op voordracht van o.a. Roel van Dooremaal, teamgenoten uit Veteranen L en anderen, en gesteund door het bestuur werd aan Rinze Pronk door de ALV het erelidmaatschap toegekend.


Er zijn van die mensen voor wie geen vraag te veel is, die zich nog voor het afronden van de organisatie van de ene activiteit alweer aanmelden voor de organisatie van een andere activiteit. Mensen die zich geheel belangeloos inzetten voor hun club en dat niet maar eventjes doen, maar jaar na jaar. Daar zijn er – zeker in deze tijd – maar weinig van, maar Rinze Pronk is zo iemand. 


Lid van Verdienste was hij al sinds 1993. Dit jaar werd hij door de burgemeester van Soest tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd voor zijn niet aflatende vrijwillige inzet voor de club. En nu komt daar het Erelidmaatschap van MHC Soest bij met de oorkonde en bijschrijving op de erelijst als lid van de Gouden Ploeg.


Rinze Pronk is de afgelopen 58 jaar (!) een vaste waarde gebleken in het verenigingsleven op de Mixed Hockey Club Soest. In de beginjaren van MHC Soest drukte hij zijn stempel als speler in de Heren senioren, later de Veteranen en inmiddels nog altijd actief bij de Heren Veteranen L. 

 

In al die jaren is hij ook als vrijwilliger een vaste waarde gebleken. Vele voorzitters, besturen en legio vrijwilligers en spelers die ons voorgingen hebben Rinze bewust meegemaakt en zullen hem typeren als een onvermoeibare vrijwilliger. Jarenlang zette hij zich al in als begeleider en als scheidsrechter. En nog altijd zien we Rinze als scheidsrechter optreden. En nog altijd is hij een autoriteit op het veld. Daarnaast zagen we Rinze ook achter de bar en in de barcommissie, de jeugdcommissie, de toernooicommissie en de accommodatiecommissie.  

 

Kortom, Rinze is een vrijwilliger pur sang, een verenigingsman die zich al 58 jaar op zeer veel fronten onmisbaar maakt. Een icoon voor onze familieclub. Deze grenzeloze inzet heeft ons er toe gebracht om aan de algemene vergadering voor te stellen hem het erelidmaatschap toe te kennen, iets waar we als bestuur geen seconde aan twijfelen.

 

Zeer terecht en zeer gegund. Van harte proficiat Rinze!

 

(in de bijlage een afbeelding van de leden van de Gouden Ploeg)

Bijlage