Aangescherpte coronaregels 14 oktober, wat betekent dat voor ons?

De overheid heeft de volgende maatregelen, die direct invloed hebben op de hockeysport (en dus op MHC Soest) vastgesteld:

· Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Dit heeft het volgende tot gevolg:

1. Wedstrijden in competitieverband zijn de komende vier weken niet toegestaan.

2. Trainingen voor senioren/volwassenen zijn de komende vier weken niet toegestaan.

·Voor kinderen tot 18 jaar (jeugdteams) is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.
De kinderen mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Dus niet tegen andere clubs.

·Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Aanvulling voor MHC: benedenverdieping blijft geopend voor EHBO/blessure ijs/keepersmaterialen.

·Publiek blijft uiteraard ook verboden bij de onderlinge wedstrijden en jeugdtrainingen. Voor onderlinge wedstrijden geldt dan ook nog steeds: max twee coaches/begeleiders per team, bij trainingen geen coaches op het terrein. Alleen de trainer. In de noodverordening is dan ook opgenomen: Het is verboden toeschouwers toe te laten bij sportactiviteiten of sportwedstrijden dan wel als toeschouwer bij sportactiviteiten of sportwedstrijden aanwezig te zijn. Laten we dit met zijn allen respecteren.

·De competitieleiding van de KNHB heeft alle wedstrijden die tot en met woensdag 11 november op de agenda staan afgelast. De competitieleiding hoopt dat na 11 november de competities weer kunnen worden hervat en zal de gevolgen van deze tijdelijke stop gaan inventariseren. Ambitie van de KNHB blijft om competities volledig te spelen. Hiervoor kan ook december worden gebruikt.

Voor meer informatie verwijzen we naar:

#mhcsoestdatzijnwijsamen