Update (1 okt) nav aanscherping landelijke Coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie van 28 september kondigde de minister-president nieuwe landelijke maatregelen aan ter bestrijding van het coronavirus. De maatregelen raken ook de hockeysport en vereniging hard. Gelukkig is het wel mogelijk om te blijven hockeyen en kan de competitie voortgezet worden. Het is belangrijk dat we ons daarbij aan alle geldende maatregelen houden. Samengevat komt het voor de komende 3 weken hierop neer:

Sportbeoefening is toegestaan. Wedstrijden, oefenwedstrijden, trainingen en eventuele clinics (bv Panasj) kunnen dus gelukkig doorgang vinden. Verlaat na afloop van trainingen en wedstrijden de accommodatie zo snel mogelijk.

Voor een periode van ten minste 3 weken is er geen publiek welkom. Alleen spelers, coaches, trainers, scheidsrechters en noodzakelijke "rij-ouders” van bezoekende teams hebben toegang tot de accommodatie. D, C, B en A Jeugd komt zo veel mogelijk zelf en op de fiets. Ouders van Jongste Jeugd zetten hun kinderen voor wedstrijden en trainingen af bij het hek aan de Bosstraat of aan het begin van de fietsenstalling.

Het clubhuisis dicht. De bar, de kleedkamers, de douches en toiletten boven zijn dus niet toegankelijk. De enige uitzondering geldt voor de ruimte waar de keepersspullen liggen en de toiletten beneden. De tenten op het terrein zijn uitsluitend voor jeugd onder de 18 jaar.

Vergaderen op de club is niet mogelijk. Bestuurs- en commissievergaderingen vinden uitsluitend plaats vanuit huis en online. De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering deze maand zal ook online plaatsvinden (NB de spoedwet digitale ALV is tot 1 december 2020 verlengd).

Evenementen gaan vooralsnog niet door. Dat geldt voor het 7x7 toernooi voor AB/CD-jeugd, het (reeds uitgestelde) D-kamp, het Knakkertoernooi en het bezoek van Sinterklaas. We verwachten dat deze situatie tot aan de winterstop niet significant zal veranderen. Na de winterstop bekijken we opnieuw of er evenementen gepland kunnen worden.

Alle andere maatregelen en aanwijzingen zoals de registratieplicht, blijven uiteraard van kracht.

Ondanks alle beperkingen is het goede nieuws dus dat zowel trainingen als wedstrijden onder bepaalde restricties door kunnen blijven gaan.

We rekenen op ieders volledige medewerking in het naleven (en laten naleven) van deze regels.

Zie voor actuele informatie Rijksoverheid Covid-19 en Sport, NOC-NSF Covid-19 en Sport en KNHB Covid-19 invloed op hockey. Schroom bij vragen niet om die te stellen. Dat kan bijvoorbeeld via [email protected].