Nieuws afbeelding TC nieuws 10 - 6

NIEUW voor ouders van jeugdleden: Stick Together

We gaan iets nieuws doen. Om een vliegende start te maken in het nieuwe seizoen organiseren we dit jaar Stick Together-avonden. Avonden waarop de ouders/verzorgers van de jeugdleden (A t/m D en E8-tallen) kennismaken en alle team- en clubtaken onderling verdelen.

Onze familieclub draait op vrijwilligers. Om alles op rolletje te laten verlopen is de club voor een belangrijk deel aangewezen op de hulp en inzet van de ouders/verzorgers van jeugdleden. Er liggen 'schone taken' te wachten. Daarbij maken we onderscheid tussen teamtaken en clubtaken.

Teamtaken
Rondom een jeugdteam gebeurt van alles: er is een coach, trainer en teammanager nodig en ouders die de dames/heren naar de uitwedstrijden chauffeuren. Er moet een aantal bardiensten gedraaid worden. Sommige teams kiezen een 'event manager' voor de teamuitjes. En ga zo maar door. De taken kunnen verschillen per team. Vaak wordt een taak over meerdere ouders verdeeld. Over alle taken kunnen tijdens Stick Together onder het genot van een kop koffie (of iets sterkers) afspraken worden gemaakt. Wat betreft de ondersteuning op het veld (trainer/coach) heeft de TC uiteindelijk ook een stem.

Verenigingstaken:
We zijn een familieclub. Samen; voor jou en door jou. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers, maar er zijn altijd 'vacatures'. Vacatures die niet direct te maken hebben met het team van uw kind(eren). Ook die moeten ingevuld worden om in seizoen 19/20 zonder struikelen uit de startblokken te schieten. Daarom komen ze tijdens Stick Together op tafel en ter sprake.

Voor wie
Omdat een goed begin nu eenmaal het halve werk is, verwachten we op de Stick Together avonden (minimaal) één van de ouders. Samen is natuurlijk ook prima. Uw kind hoeft niet mee. We schatten in dat we het hele programma in maximaal een uur kunnen afronden. Het is een uurtje waar we komend seizoen allemaal de vruchten plukken en daarom gaan we er van uit dat alle ouders vertegenwoordigd zijn.

Wat gaan we doen:
Ontvangst met koffie;
Korte uitleg over de lijn waarin uw kind speelt en doelstelling van de avond;
Kennismaken met andere ouders;
Kennismaken met TC en lijnco's;
Aan tafel: verdeling van teamtaken;
Uitleg over clubtaken en inschrijven op vacatures

De deur gaat pas weer van het slot zodra alle teamtaken verdeeld zijn en de clubtaken ingevuld :)

Schema
Wij ontvangen graag (minimaal één van) de ouders op onderstaande avond en tijdstip.

Maandag 17 juni:
19:15 uur - Meisjes D
20:15 uur - Jongens E 2e jaars (8-tallen)
21:15 uur - Meisjes E 2e jaars (8-tallen)

Dinsdag 18 juni:
19:15 uur - Meisjes C
20:15 uur - Meisjes B
21:15 uur - Meisjes A

Woensdag 19 juni:
19:15 uur - Jongens B en jongens A
20:15 uur - Jongens C en F teams (Jongens en meisjes)
21:15 uur - Jongens D