Nieuwe thuisshirts

Beste leden,

eind maart hadden we al aangekondigd dat er met ingang van seizoen 2019/2020 nieuwe wedstrijdshirts komen, met nieuwe namen van nieuwe sponsors. We zijn erg blij dat we een samenwerking hebben kunnen aangaan met DEELEN, JUMBO, DEEP en de Rabobank.

De shirts zijn van het merk SOLO en het design voor de shirts is ontwikkeld door Arjen Buijs (sponsorcommissie) en Dennis Esselman van DEEP.

Hoe gaat het passen en aanschaffen in zijn werk?

Noteer in je agenda: op8 en 16 junihangen er op de club voorbeeldshirts om te passen. De juiste shirtmaat doorgeven doe je heel eenvoudig met je telefoon, door het scannen van een QR-code. Die brengt je direct op de bestelsite. Betalen doe je later bij het afhalen van je bestelling.

Let op: per bestelling moet je deze handeling uitvoeren, je kunt dus niet voor een heel gezin in 1 keer bestellen.

Extra service: Op 8 en 16 juni is het ook mogelijk om oude verkleurde rokjes gratis in te wisselen (voor dezelfde maat).

Wat zijn de kosten?

Een thuisshirt kost € 34,95 (kindermaten) en € 37,50 (volwassen maten)

Rokjes, broekjes, uit- en thuissokken en het uitshirt blijven allemaal nog wel gewoon geldig en kunnen de komende 3 jaar nog gedragen en besteld worden.

Wanneer ligt de bestelling klaar?

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september kan iedereen zijn shirt ophalen en betalen. Nadere informatie daarover volgt te zijner tijd. Per 1 september 2019 mogen de huidige shirts niet meer tijdens wedstrijden gedragen worden door de leden.

Alle artikelen zijn op de pasdagen (8 en 16 juni) te bestellen via het scannen van de QR-code. Later in het seizoen zijn deze verkrijgbaar via de kledingwebshop op www.mhcsoest.nl

Is het aanschaffen van het nieuwe thuisshirt verplicht

Ja, het nieuwe shirt is verplicht.

Waarom is gekozen voor SOLO-shirts?

Het merk SOLO heeft een goede reputatie als het gaat om hockeymateriaal.

Waarom is gekozen voor Club Colors?

Dankzij de samenwerking met Club Colors heeft MHC Soest een eigen kledingwebshop. De verkoop van hockeyclubkleding via deze webshop levert de verkoop de club een extra opbrengst op, waarmee we mooie dingen kunnen doen.

Moet ik ook een nieuw uitshirt kopen?

Nee, het gaat alleen om een nieuw thuisshirt.

Hoe zit het met de broeken, rokjes en kousen?

De nieuwe broeken, rokjes en sokken zijn niet verplicht om aan te schaffen. Zie bijlage voor afbeelding. Voor wie wel helemaal in het nieuw gestoken wil worden, volgen hieronder de prijzen:

- MHC Soest short, rok. (kindermaten) € 34,95

- MHC Soest short, rok. (volwassen maten) € 37,50

- MHC Soest kous. € 13,50

- HC Soest goalieshirt. (kindermaten) € 44,95

- MHC Soest goalieshirt. (volwassen maten) € 47,50

Waarom zijn er sponsoren en moeten we toch betalen voor de kleding.
Sponsoring is een zeer welkome bron van inkomsten voor de club. Doordat leden zelf de shirts kopen kan sponsorgeld volledig worden ingezet om de begroting rond te krijgen.We zouden dit ook in de contributie kunnen verwerken, maar daar is tijdens een eerdere ALV niet voor gestemd. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de nieuwe velden. Deze kunnen deels gedragen worden door het sponsorgeld.

Waarom is het shirt zo duur (bij voetbal betaal je minder contributie en krijg je de kleding)
De prijs van het shirt is een marktconforme prijs vergelijkbaar met alle hockeyclubs in de omgeving en vergelijkbaar met een goede kwaliteit hockey-shirt welke je ook bij sportwinkel kunt aanschaffen. Bij voetbal krijg je per team kleding uitgereikt waardoor het kan voorkomen dat je in een veel te grote of te kleine outfit speelt. Een mooi shirt draagt bij aan de uitstraling van de club. (PS op 8 en 16 juni kunnen oude verkleurde rokjes gratis omgewisseld worden voor dezelfde maat).

Nu lijkt het alsof de leden de sponsoren betalen?
Namen/logo's van sponsoren op het shirt behoren tot de mogelijke sponsoruitingen op onze club. Denk bijvoorbeeld ook aan logo's op trainingspakken, de banners langs de velden etc. Hier zijn diverse afspraken voor gemaakt met de sponsoren. De sponsor betaalt een vergoeding (sponsorbijdrage) en krijgt in ruil daarvoor uitingen.
De sponsors die op de shirts staan zijn niet de sponsor VAN het shirt, maar zijn zichtbaar OP de shirts.
De bijdrage van de sponsor gaat niet naar de shirts, maar wordt voor van alles aangewend binnen de club. De club vraagt periodiek (3-jaarlijks in dit geval) van de leden om een nieuw shirt aan te schaffen, en daarmee dragen de leden (in)direct bij aan de clubopbrengsten. Dit had ook via een verhoging van de contributie gekund maar zo slaan we 2 vliegen in klap: iedereen loopt er netjes bij (uniformiteit) en we geven ook andere sponsoren gelegenheid hun naam na 3 jaar zichtbaar te laten zijn.
Ben je benieuwd naar de diverse mogelijke vormen van sponsoring binnen onze club neem dan contact op met de sponsorcommissie: [email protected]

Bijlage