In memoriam erelid Kees Dobben

Ons bereikte het droeve bericht dat op 25 april ons erelid Kees Dobben na een moedig gedragen ziekbed is overleden.

Kees was lid van het allereerste uur. Hij werd direct een enthousiast en actief lid dat zich niet alleen binnen de lijnen liet gelden, maar ook vele functies erbuiten heeft vervuld. Naast speler was hij coach en bestuurslid met o.a. de portefeuille jeugd en TC. Bovendien verzorgde hij het papieren clubblad Dictatortje: niet alleen het drukken, maar ook stuurde hij de leden aan die als vrijwilliger het blad bij de leden in Soest in de bus lieten glijden. Verder heeft Kees dankzij zijn werkzaamheden in de drankenhandel jarenlang als vergunninghouder voor onze bar gediend, zodat wij bier en wijn e.d. mochten schenken.

Na vele jaren in het eerste gespeeld te hebben, voerde hij later als midvoor de veteranen aan. Hij was ook zeer actief als scheidsrechter. Lang deed hij dat op de zaterdag bij de jeugd en op zondag bij de senioren. Toen hij zelf moest stoppen met het actieve hockey werd hij de vaste fluitist van Veteranen L.

Kees is in 1981 benoemd tot Erelid van MHC Soest en mede door het vrijwilligerswerk bij onze vereniging is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De laatste jaren was Kees regelmatig te vinden langs de lijn bij onze eerste Dames en Heren teams.

In Kees gaan we een echt Soester hockeypersoon missen. Wij wensen zijn vrouw Els, zijn dochters, (achter)kleinkinderen en andere dierbaren veel sterkte toe bij dit verlies.

Het afscheid van Kees is op 2 mei, 10 uur in het crematorium Amersfoort, Dodeweg 31 te Leusden.

Bijlage