Nieuws afbeelding TC nieuws 7 - 1

KNHB Clubtrainers Cursus: meld je aan als je volgend jaar wil trainen of coachen

Aanstaande maandag (14 januari) start de KNHB Clubtrainers Cursus. Alle clubtrainers die dit seizoen actief zijn, hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Als je er over denkt om volgend seizoen clubtrainer te worden, meld je dan ook aan. Want met het KNHB Clubtrainer Certificaat ben je bij de start van volgend seizoen (en misschien al eerder) verzekerd van een geweldige (en goedbetaalde) bijbaan.

We zijn dit jaar gestart met clubtrainers voor de jeugdteams. Bijna 40 jongens en meisjes. Een aantal van hen traint een 3-, 6- of 8-tal. Anderen trainen een D- of C-team (soms als duo) en een aantal coacht daarnaast ook nog eens een team. Op een enkele uitzondering na, zijn alle clubtrainers B- en A-junioren. Ze opereren onder leiding en verantwoordelijkheid van de Commissie Hockeyzaken (voorheen TC). Alle trainers en coaches krijgen voor hun energie, inzet en tijd een vrijwilligersvergoeding.

Het is voor de eerste keer dat we de jeugdtrainingen op MHC Soest op deze manier hebben ingericht. Dat bevalt. Zo goed zelfs, dat we nu al weten dat we daar volgend seizoen mee doorgaan. Er zullen wat nuances worden aangebracht, maar in grote lijnen, gaan we volgend seizoen verder met deze opzet.

Alle clubtrainers volgen komende periode de KNHB Clubtrainers Cursus. Dat zijn 3 (maandag)avonden van 19 tot ongeveer 21:30. Gewoon op de club. Deels theorie maar ook veel praktijk. Alle aspecten van trainen en coachen komen voorbij. Na afloop rijkt de KNBH een certificaat uit. Zowel de cursus als het certificaat zijn overigens gratis.

Als je nu tweedejaars C bent (of ouder) en er over denkt om volgend seizoen clubtrainer te worden, dan is het verstandig om deze cursus ook te volgen. Volgend seizoen krijgen namelijk de trainers met certificaat voorrang op trainers zonder dat papiertje. Dat betekent dat je als trainer met certificaat zo goed als zeker bent van een goedbetaalde bijbaan. Ten tweede betekent het dat je meer inspraak krijgt over welke teams je traint, welke dagen en hoe vaak. Bovendien geeft het certificaat je een voorsprong als je een team wilt coachen.

Kortom: als je volgend seizoen in aanmerking wil komen voor de leukste bijbaan ter wereld (inclusief cool jack!) laat dan weten aan [email protected]