Vertrouwenscontactpersoon MHC Soest

Bij MHC Soest streven we een veilige omgeving na voor iedereen, waar iedereen onbezorgd en met plezier met hockey bezig kan zijn. Over het algemeen gaat dit ook erg goed. Maar het zou zo maar kunnen dat er desondanks wel eens zaken zijn die in jouw ogen niet door de beugel kunnen of waar je zodanig veel moeite mee hebt dat je hier met een onafhankelijk persoon in vertrouwen over wilt praten.

Daarom hebben we een vertrouwenscontactpersoon bij onze vereniging, dat is Tessa Bunte (zie foto).

Wanneer kun je bij haar terecht?

Alle (jongste)jeugd en senioren leden, maar ook ouders kunnen bij de vertrouwenscontactpersoon terecht met zaken die te vertrouwelijk of te persoonlijk zijn of die je niet kan/wil bespreken met een commissielid of met een bestuurslid van MHC Soest. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met:

-pesten en gepest worden;

-discriminatie en het gevoel dat je hebt dat je er - om wat voor reden dan ook - niet bijhoort;

-de manier waarop je benaderd wordt en die je als onprettig ervaart;

-of ander ongewenst, ongepast en ontoelaatbaar gedrag in jouw omgeving, in die van een een teamgenoot of in de omgeving van jouw kind.

Hoe vertrouwelijk is de vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon heeft een onafhankelijke positie, luistert naar je en dient je waar nodig van advies. Indien je dit wenst kan de vertrouwenscontactpersoon jouw vraag of probleem met het bestuur of de betreffende commissie bespreken zonder je naam te noemen. Dat laatste gebeurt alleen met jouw expliciete toestemming.

Hoe kan ik de vertrouwenscontactpersoon bereiken?

De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen, van jong tot oud. Mocht er iets spelen, schroom dan niet om hier gebruik van te maken. Je kunt Tessa bereiken via e-mail op: [email protected].

Namens het bestuur,

Remco Petra