FAIRPLAY COMMISSIE-LID GEZOCHT

Het woord Fairplay zegt het al en is ook zeer veel omvattend. Fairplay zowel binnen als buiten de lijnen. Binnen de lijnen de mensen die spelen, de coaches en scheidsrechters. Buiten de lijnen zijn het de ouders, de leden en ook de bezoekende verenigingen. Het toverwoord hier is SPORTIVITEIT en RESPECT voor Elkaar, maar dan ook in alle opzichten.

Wat doet de Fairplay commissie?

·Richt zich binnen MHC Soest op het uitdragen, handhaven en verder gestalte geven van een sportieve, respectvolle en sociaal veilige omgeving en bijbehorende gedragsregels en neemt initiatieven ter preventie van ongewenst gedrag op en om het veld, door onze leden, vrijwilligers (trainers, coaches) en bezoekers van onze vereniging.

·Zorgt in overeenstemming met KNHB tuchtrechtspraak (KNHB Tucht) voor de afhandeling van tuchtzaken m.b.t. tweede gele of rode kaarten door spelers van MHC Soest.

·Valt binnen het bestuur van MHC Soest onder de verantwoordelijkheid van de voorzitter.

·Ziet in samenwerking met bestuurslid accommodatie toe op het voorkomen van alcoholgebruik onder 18 jaar.

·Past het pestprotocol toe.

·Heeft een nauwe samenwerking met de vertrouwenspersoon, maar heeft zelf niet de rol van vertrouwenspersoon.

·Kost een paar uur per maand

Hoe doen we dit?

- Club-brede Fairplay campagnes

- Via bijeenkomsten voor nieuwe leden