barmanager, barcommissie en barvrijwilligers gezocht!

Het roer gaat om: de bar/horeca van MHC Soest gaat veranderen.

Een enkeling heeft het in de wandelgangen wellicht al vernomen: aan het einde van dit seizoen stopt de bestaande pachtconstructie voor de horeca op MHC Soest met Nivius Sporthoreca.

Waarom is dit nodig?

We hebben dit besluit genomen omdat de huidige pachtconstructie op de langere termijn niet brengt wat wij voor ogen hebben met onze club, namelijk:

1. Als bestuur zijn we op basis van ons beleidsplan en na gesprekken met vrijwilligers en leden en eigen evaluatie tot de conclusie gekomen dat we – o.a. hiermee – meer clubgevoel terug willen brengen.
  2. De pachtconstructie is voor eenclub van onze omvang een weliswaar professionele en daarmee comfortabele, maar ook een relatief dure oplossing. Daarnaast is door de pachtconstructie het clubgevoel steeds meer op de achtergrond geraakt.
  3. Een doordeweekse bezetting blijkt in deze constructie niet langer rendabel en vrijwilligersinzet is hoe dan ook noodzakelijk om het clubhuis en de bar op trainingsavonden open te houden.

In onze ogen een reële evaluatie die ertoe heeft geleid dat we met ingang van seizoen '18/'19 de horeca op onze club anders gaan organiseren.

Het roer gaat om: wat verandert er concreet?

Met ingang van seizoen 2018/2019, dus per 1 september a.s. gaan we over naar een constructie met:

1. een betaalde barmanager die de keuken en barorganisatie voor zijn/haar rekening zal nemen,
  2. aangevuld met een barcommissie die het beleid rondom de bar bepaalt en controleert en
  3. eenbarbezetting door vrijwilligers zoals we dat voorheen ook hadden (en veel hockey- en andereclubs nog steeds)

We gaan daaromonder het mom "vele handen maken licht werk” een beroep op jullie doen en op de ouders. Dit bevordert het clubgevoel en brengt meer onderlinge gezelligheid en saamhorigheid. We zullen een roulatiesysteem neerzetten waarbij leden en ouders bij toerbeurt meedraaien achter de bar.

Wie nu al zin heeft om zich met een groepje vrienden aan te melden, kan dat nu al doen!

Wat nu: barmanager, barcommissie en enthousiaste barvrijwilligers gevraagd!

We zoeken op korte termijn een barmanager die tegen betaling ca. 15 uur per week de leiding over de keuken en bar wil voeren. Voel je je geroepen, heb je ervaring en/of veel affiniteit én wil je dit samen met ons uit de grond stampen en tot een succes maken, meld je dan op korte termijn aan bij Remco via: [email protected],

[email protected] of een whatsapp aan 06-10932106.