Nieuws afbeelding TC nieuws 11 - 5

Aangepaste trainingsopzet 3-, 6- en 8-tallen volgend seizoen

De 3-, 6- en 8-tallen trainen volgend seizoen op andere dagen en tijden. Meest opvallende veranderingen zijn het verdwijnen van de trainingsblokken op de (vroege) woensdagmiddag en de inzet van andere trainers. Hoewel de laatste puntjes nog op de i moeten, hebben we de belangrijkste verandering alvast voor u op een rijtje gezet.

Laten we er niet omheen draaien: de trainingen van de JJ was dit jaar weer (net als elk ander jaar) een lastig dossier. De huidige opzet met de inbreng van een professionele trainer, (veelal jonge) hulptrainers en ouders is kwetsbaar.

En zelfs als alles meezit, biedt deze opzet inhoudelijk niet altijd op elk front de kwaliteit die we nastreven en die onze jongste leden verdienen.

De zoektocht naar structurele verbetering is er een met haken en ogen. Zowel financieel als organisatorisch. Grootste struikelblok blijkt (elk jaar weer) de ‘centrale’ training in de vroege woensdagmiddag. Het lukt domweg niet om op dat tijdstip voldoende gekwalificeerde trainers op het veld te krijgen.

Daarom veranderen we van koers: ten eerste andere tijden en ten tweede andere trainers.

Om met die tijden te beginnen: het vroege woensdagmiddagblok vervalt. De trainingen die daarin nu worden gegeven, verspreiden we volgend seizoen over de dinsdag (6-tallen), woensdag (3-tallen) en donderdag (8-tallen) van 17 tot 18 uur.

Dat tijdstip geeft ons de mogelijkheid andere trainers ‘op’ de jongste jeugd te zetten: de oudere jeugd, oftewel A- en B-junioren. We leiden ze op (incl externe traininers/trainingen) en begeleiding ze gedurende het seizoen.

Elk blok (3-, 6- en 8-tallen) heeft straks een vaste poule van trainers. De trainers leren hun pappenheimers snel kennen en er zal meer tijd en aandacht zijn voor individuele begeleiding.

En hoe leuk is het om getraind te worden door zo’n reus van een junior die héél veel trucjes kent en die een bal snoeihard in de bovenhoek ramt!

Door A- en B-junioren bij deze training te betrekken, stroomlijnen en verbeteren we de training van de JJ. Tegelijkertijd verhogen we de betrokkenheid van die A- en B-junioren bij de vereniging en het clubleven. Ook dat zien we als een belangrijke stap vooruit.

Tot slot: we realiseren ons dat het verzetten van de JJ-trainingen kan conflicteren met ballet, tennis, schaken en andere activiteiten. Daarom leek het ons nuttig om eea (onder voorbehoud van de beroemde puntjes op de i) nu al vast met u te delen. Mocht u vragen hebben, dan horen we dat graag op [email protected].