Onderwerp: strengere privacywetgeving en gebruik MHC-Soest gegevens

Beste leden, ouders van jeugdleden,

Met ingang van 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Deze wet stelt eisen aan organisaties, waaronder sportverenigingen zoals MHC Soest, dat deze zorgvuldig om dienen te gaan met persoonsgegevens, ter bescherming van de privacy van leden. Persoonsgegevens zijn b.v. NAW-gegevens, e-mailadressen, bankgegevens etc.

Door deze Algemene Verordening Gegevensbescherming gelden er strenge regels voor het gebruik van persoonsgegevens, ter bescherming van de privacy van leden. Op het niet voldoen aan deze regels staan zware boetes.

Om aan deze vernieuwde wetgeving te voldoen, hebben we meerdere acties genomen waaronder het opstellen van een MHC Soest Privacyverklaring. Deze moet nog goedgekeurd worden in de ALV van 13 juni aanstaande, maar is al op de website te vinden.

Wij vragen het volgende aan je:

1. Je mag je inzicht in de gegevens van je team of teams uitsluitend gebruiken ten bate van je activiteiten voor MHC Soest. Je mag dus nooit voor zakelijke doeleinden of andere privédoeleinden deze gegevens raadplegen.
  2. Deel de toegangsgegevens die je hebt gekregen met niemand anders. Onze leden moeten erop kunnen vertrouwen dat MHC Soest zorgvuldig omgaat met hun gegevens.
  3. Verwijder regelmatig onnodige data die je op je pc hebt staan van MHC Soest die van de website afkomstig zijn of die te koppelen zijn aan individuele leden. Denk daarbij ook aan foto’s. Met name de combinatie van naam van een lid en afbeeldingen van hem/haar. Je mag deze informatie alleen op je pc hebben staan als de betrokken persoon jou hier akkoord voor heeft gegeven
  4. Lees de MHC Soest Privacyverklaring op onze website eens goed door en indien dat vragen oproept, aarzel niet vragen te stellen over dit belangrijke onderwerp. Neem dan contact op met [email protected] of [email protected].

Dank voor je aandacht voor dit onderwerp als lid en/of ouder van een lid van MHC Soest, samen houden we zo de veiligheid van onze gegevens zo veel mogelijk in stand.