Nieuws afbeelding algemeen 9 - 1

verslag Nieuwjaarswedstrijd Heren 1 – Oud Heren 1

Afgelopen zondag werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Mixed Hockey Club Soest, de jaarlijkse wedstrijd tussen Heren 1 en Oud Heren 1 gespeeld.

Voor de 5e keer in 6 jaar werd de wedstrijd gespeeld onder een prachtige winterzon op de Bosstraat in Soest. Vorig jaar werd de wedstrijd vlak voor aanvang geannuleerd door sneeuwval.

Het huidige Heren 1 dat dit jaar, onder leiding van coach Erik Groenhart, hard moet werken voor lijfsbehoud in de 3e klasse speelde tegen het elftal oud-Heren 1 spelers, onder leiding van coach Henk Hugen. Het team bestond louter uit oud-H1 spelers die ook in dit lopende hockeyseizoen hun steentje bijdragen op de MHC; actieve ouders, heren 1 spelers van andere clubs, spelers van heren 2 en Veteranen met hun roots in Soest.

De wedstrijd werd gespeeld onder leiding van scheidsrechters Rinze Pronk en Maarten Nooitgedacht en begon om 14.45 uur met een furieus uit de startblokken komende oud-heren 1. Kansen waren er voor Ilhan Kocer en Arjen Buijs, echter het veldoverwicht werd niet in doelpunten uitgedrukt. Na 25 minuten was er een counter van H1 en werd er op de stick geslagen in de cirkel. De toegewezen strafbal ging er feilloos in door Thijs Spelberg: 1-0

Ook de 2e goal, uit een strafcorner door Tim Hoksbergen, was een prooi voor de jonkies: 2-0

Domper op de wedstrijd was dat speler van oud-H1, Justin van der Born na een ongelukkige botsing zijn sleutelbeen op 3 plaatsen brak en naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Vlak voor rust maakte oud-H1 de aansluitingstreffer door een "bewuste stuiter voorzet” die Erik Hornung in de cirkel het laatste aanraakte, 1-2.

De tweede helft een zelfde beeld, oud-H1 voerde de boventoon, maar H1 scoorde de 3-1, uit weer een strafcorner van Tim Hoksbergen.

Het laatste kwartier pakte oud-H1 de zaken goed aan en maakte ze uit een strafbal, Jasper Goote, 3-2 en vlak voor tijd 3-3 na een assist van Rein Jansen op Erik Hornung die zijn 2evan de dag maakte.

Na de winst van huidig heren 1 twee jaar geleden, dus dit jaar een gelijkspel. Het was een geslaagde dag!

Heren 1 spelers:

Roderik Pape, Floris Rep, Lars de Ruiter, Thijs Spelberg, Beau Delahaije (K), Seger Geerars, Neco Dusseldorp, Maarten Meijer, Luka van Munster, Pepijn Rep, Daniel van Vulpen, Tim Hoksbergen, Jort van Gorcom (niet op foto) Mathijs Scheeren (niet op foto), Guido Blom (niet op foto) en Olivier Meijer (niet op foto).

Coach: Eric Groenhart.

Oud Heren 1 spelers:

Wouter van Rensen, Matthijs Vriend, Robertjan Boterman, Jeroen van Tol, Peter van Kessel, Maarten van de Klink, Erik Hornung, Hilko Krook, Ilhan Kocer, Rein Jansen, Jasper Goote, Justin van de Born, Willem Treep (K) en Arjen Buijs.

Coach: Henk Hugen