DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3600.JPG Header01.jpg NIX18-banner.png Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png

'nijntje'-beweegtraining 4- en 5-jarigen

In samenwerking met de KNGU (de turnbond) en de KNHB (de hockeybond) heeft MHC Soest het 'nijntje'-beweegprogramma, voor kinderen van 4 en 5 jaar, geïntegreerd in het opleidingsplan voor de jeugd. 
  
'nijntje' is een breed motorische beweegtraining voor 4- en 5-jarigen. Het is héél veel klauteren, springen, balanceren en nog veel meer. Plus een klein beetje hockey. De training staat open voor elk kind (dus niet alleen voor hockeyers in spe) en is een prima voorbereiding op welke sport uw kind later ook gaat doen. Wil uw kind daarna gaan hockeyen? Prima, van harte welkom. Wil uw kind toch liever iets anders gaan doen? Heel veel plezier. Motorisch begint uw kind met een voorsprong! 

Onder begeleiding van gecertificeerde trainers oefenen de deelnemers spelenderwijs verschillende vaardigheden en ontwikkelen ze eigenschappen waar ze de rest van hun leven plezier hebben. 
De focus van het programma ligt op: 
 *   hun fysieke mogelijkheden leren kennen, 
 *   het spelenderwijs verbeteren van de grove en fijne motoriek,
 *   het oefenen van concentratie, focus en luistervaardigheden,
 *   het versterken van hun zelfvertrouwen,
 *   het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Een seizoen lang bewegen. Binnen en buiten.
De 'nijntje'-beweegtraining duurt een vol seizoen – van september tot mei. In de wintermaanden zijn de lessen binnen. De overige maanden ravotten we lekker in de open lucht, op het complex van MHC Soest aan de Bosstraat.

De 'nijntje'-training bestaat voor 5-jarigen uit circa 30% hockey en 70% nijntje. Voor de 4-jarigen ligt de nadruk nog meer op breed motorische ontwikkeling en een héél klein beetje sticktraining. 

Meer weten over inschrijven en proeflessen? Kijk op https://mhcnijntje.nl