DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3600.JPG Header01.jpg NIX18-banner.png Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png

Frequent Ask Questions (FAQ)


Als ik vragen heb over de site, bij wie kan ik dan terecht?

Bij de webmaster natuurlijk. Stuur je vragen per e-mail naar [email protected] en het antwoord laat niet lang op zich wachten. 

Als ik een mede MHC Soest lid wil vinden hoe doe ik dat?

Gebruik de App ga naar 'mijn club' onder op het scherm van de App, scroll naar beneden, en klik op 'zoek leden'.Eh... welke informatie kan ik nu vinden?

Achter deze nieuwe website zit een heel netwerk aan gegevens. De website zorgt ervoor dat jij precies de gegevens te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Wanneer jouw team traint en hoe het wedstrijdprogramma eruit ziet? De MHC Soest-website weet het!

De gegevens van je teamgenoten? Heeft iemand je hockeystick gevonden? 

En het mooie van dit alles is, dat al deze informatie alleen beschikbaar is voor de leden en andere betrokkenen van MHC Soest. Dus niemand 'van buiten' komt bij jouw e-mailadres en niemand anders kan een verslag van een wedstrijd schrijven. Alleen mensen die kunnen inloggen bij de MHC Soest-website kunnen dat.

Vandaar dat je moet inloggen voor persoonlijke informatie bij de MHC Soest-website. 

Hoe zet ik een verslag online?

Log in bij de MHC Soest-website. Je ziet op de homepagina aan de linkerkant (onder "zoek lid" in Emma Menu) het team van jou of je kind staan. Als je daar op klikt zie je de teampagina, met helemaal onderaan de 'uitslagen' van de al gespeelde wedstrijden, ze zijn lichtpaars gedrukt. Achter elke wedstrijd staat tussen haakjes [invoer]. Als je daar op klikt kun je het verslag invoeren!

We hoeven het vast niet meer te hebben over vieze woorden (die mogen dus niet), grove beledigingen (dat is nergens voor nodig) en vette opschepperij over je eigen kunstjes (je teamgenoten zetten je wel weer op de grond). Dus hou het netjes en eerlijk. Je naam staat er tenslotte onder...

Als wij toch dit soort taal aantreffen in een verslag of (een reactie op) een profiel, dan wordt het bericht verwijderd. De verantwoordelijke (en eventueel de ouders van de verantwoordelijke) worden hierover ingelicht.

 

Gevonden voorwerpen!

Ben je iets kwijt? Of heb je iets gevonden? Op de website vind je onder het kopje Clubinformatie de afdeling "gevonden/verloren". Hier staan alle artikelen die rondom de club gevonden zijn. Is er iets bij dat van jou is? Of iets gevonden dat niet van jou is? Stuur een mailtje naar [email protected] en let voortaan een beetje beter op je spullen ;-) )

Het websiteadres (de URL) van de MHC Soest site is?

De site is te bereiken via www.mhcsoest.nl

 

Ik ben vrijwilliger, bijvoorbeeld trainer of coach bij Soest en geen lid, maar wil graag in de website komen. Kan dat?

Ga onder de button "Clubinformatie" naar "ledenadministratie" onder "Inschrijfformulier", vul het hele formulier in (ook bankgegevens), en geef aan bij opmerkingen dat je vrijwilliger bent, in wat voor een functie, bijvoorbeeld ik ben coach van....., en dat je deze aanmelding doet ter verkrijging van een lidnummer en wachtwoord. 

Je ontvangt nu vanzelf een mailtje met je inloggegevens. Deze mail moet handmatig worden verwerkt en gecontroleerd worden, dus de ontvangst van de mail met de inloggegevens kan wat langer duren. 


Ik heb een nieuw e-mailadres/mobiel nummer. Wat nu?

Je kunt zelf je e-mailadres en/of mobiele nummer aanpassen.

Log in bij de MHC Soest-website. Kies voor instellingen. Hier kun je je mobiele nummer wijzigen of je e-mailadres aanpassen.Vergeet niet op 'Wijzigen' te drukken. 

Ik wil meer dan 2 e-mailadressen/mobiele nummers in het systeem. Wat nu?

Er zijn 2 velden voor e-mailadressen en 1 voor mobiel nr. Je kan echter 2 extra mailadressen, of 1 extra mobiel nummer toevoegen achter de eerste invoer (wel een spatie er tussen!)


Ik heb zo'n moeilijk wachtwoord gekregen. Kan ik dat veranderen?

JA, je kunt zelf je wachtwoord veranderen nadat je met je lidnummer en het door LISA gegeven wachtwoord bent ingelogd. Op je persoonlijke scherm in de website klik je in de op 'Instellingen'. Daar kun je je wachtwoord wijzigen. Zorg er voor dat je ook je e-mailadres invult: wanneer je je wachtwoord kwijt bent, maar wel je lidnummer weet, krijg je bij verkeerd intypen van je wachtwoord een mededeling. Als je dan op 'hier' klikt, krijg je meteen je wachtwoord toegestuurd op het mailadres wat je hebt opgegeven. 


Ik wil graag mijn verjaardag openbaar maken, maar mijn geboortedatum staat niet in mijn profiel/klopt niet. Kan ik dat zelf veranderen?

Neen, dat kan niet. Je kunt alleen je e-mailadres(sen), wachtwoord en mobiele nummers wijzigen. Bij het overzetten van gegevens van de oude ledenadministratie naar het nieuwe, zijn sommige data precies verkeerd om in het systeem geplaatst. Dus opeens is iemand op 5 juni jarig, in plaats van op 6 mei. Geef svp dit door met een mail aan [email protected] dan wordt dit gewijzigd. 


Je profiel: hoe werkt dat?

Je profiel is alleen toegankelijk voor jezelf en -als je het openbaar maakt- voor ingelogde leden. Daarvoor moet je eerst je profiel maken/wijzigen. Om je gedownloade foto('s) openbaar te krijgen voor andere leden, moet je wel in je tekstprofiel iets neerzetten, ten minste 10 tekens (een smiley alleen is niet voldoende!), maar zoals je kunt zien, is het wel zo leuk als je wat over je zelf vertelt.

Om je foto zichtbaar te maken voor anderen, klik je bij instellingen op Ja bij vraag 1 en bij vraag 3, maar klik wel vervolgens op OK, anders springt het terug naar Nee.

Bij de volgende keer inloggen, zijn je instellingen aangepast. 


LISA..?

LISA staat voor Leden Informatie Systeem Almere.

LISA is een Content Management Systeem gebaseerd op de ledeninformatie van een vereniging. Alle info over een lid staat in het systeem. N.a.w., telefoonnummers, emailades, geboortedatum, datum van inschrijving, soort lidmaatschap, hockeyteam en vrijwilligersfunctie. 

Via LISA worden de teams geprogrammeerd  qua indeling bij de KNHB, samenstelling, trainingen, wedstrijden, fluit-, rij-, en barbeurten. Ook de penningen en materialen worden ermee beheerd. Facturen, nieuws & mededelingen worden via LISA gegenereerd. Ook de prestatie van onze spelers kunnen ermee worden gemonitord.

LISA synchroniseert de beschikbare info van de KNHB continu met de KNHB site.

Mijn ouders willen ook mijn wedstrijdschema kunnen zien en mail ontvangen. En zij willen alle informatie ook van mijn broertjes en zusjes, wedstrijd-  en training -tijden alsmede rijschema's etc. Kan dat?

Als je andere teams wil toevoegen op de 'home' scherm (bv de teams van je kinderen) dan kan je "mijn schema" klikken in de linker groene balk en hierin de teams toevoegen die jij wil zien.

Het hele wedstrijdschema van alle teams is overigens in te zien onder het menu 'Hockey'. Als er ook mails die voor jou(w team/categorie) bestemd zijn, naar een ander e-mailadres moeten, dan kun je dit bij je instellingen (Gegevens wijzigen) bij e-mailadres 2 invullen (zie ook hieronder voor meerdere e-mailadressen).

Zijn ze geen lid dan moeten ze onder jouw lidnummer en wachtwoord inloggen om je schema te zien. Om mail te ontvangen verder als volgt handelen.

Bij de instellingen zet je bij e-mailadres 1 je eigen e-mailadres, of het mailadres waar het meeste gebruik van wordt gemaakt. Hier bij voorkeur slechts 1 adres en niet meer dan 2.

Bij e-mailadres 2 kan je meerdere e-mailadressen neerzetten met een ; er tussen, dus bijvoorbeeld naam@naamprovider bij e-mailadres 1 en naamvader@naamprovider; naammoeder@naamprovider bij e-mailadres 2 invullen.


Veelgestelde vragen over het menu van de MHC Soest-website

Profiel. Hier zie je de gegevens die over jou in het menu staan. Als je naam, adres, vaste telefoon of geboortedatum niet juist, moet je dit even doorgeven aan onze webmaster op [email protected]. E-mailadressen en mobiele nummers kunnen zelf gewijzigd worden bij Instellingen. Bij profiel kan elk lid desgewenst iets over zichzelf kwijt en een foto plaatsen. Het profiel moet ten minste 10 tekens bevatten (alleen een smiley van 2 of 3 tekens is dus niet voldoende). Zie ook antwoord bij de vraag: Mijn profiel: hoe werkt dat?

Instellingen. Als je het leuk vindt dat andere leden weten hoe je eruitziet of je wilt wat over je zelf vertellen, dan kun je je profiel openbaar maken voor de ingelogde leden. Dan moet je op Ja klikken en vervolgens op OK bij vraag 1 en 3. Als je 2 op Ja hebt staan, krijg je een e-mail als iemand reageert op je profiel. Maar dan moet natuurlijk wel je e-mailadres hebben ingevuld.

Verjaardag openbaar.
 Dat kan en wie weet krijg je op je verjaardag felicitaties in je mailbox van clubgenoten!

Locator: een heel handige optie om in je profiel je postcode openbaar te maken wanneer je wilt poolen of hulp nodig hebt bij het teamrijden. Zie toelichting bij Locator als je hierop drukt in het linkermenu.

E-mailadressen: bij meer dan 2 e-mailadressen waar de informatie over dit lid naar verstuurd moet worden, handel je als volgt. Bij optie 1 vul je het e-mailadres in waar het meeste gebruik van wordt gemaakt. Bij optie 2 kunnen meerdere e-mailadressen worden ingetypt met een ; tussen de mailadressen.

Mobiel nummer: bij de jongste jeugd het mobiele nummer van degene die de hockeyzaken voor dit kind "regelt".


Waarom willen jullie mijn mobiele nummer eigenlijk hebben?

Nou kijk... Stel je voor dat het ineens heel hard gaat regenen. En jij zit net op de fiets. Dan kunnen wij een sms sturen om te laten weten dat je maar beter weer naar huis kan gaan, want de trainingen zijn afgelast.

Kinderen uit de (jongste) jeugd hebben nog geen mobiel, dat begrijpen we. Geef dan het nummer op van de ouder(s) die het kind naar hockey brengt of haalt. Dan sturen we die een sms.


Wachtwoord kwijt, vergeten of doet het niet?

Wanneer je bij wachtwoord een verkeerd wachtwoord intypt, komt een mededeling.

Kijk -voordat je een e-mail naar ons stuurt- goed of je de juiste tekens hebt ingevuld (hoofdletters of kleine letters. Het kan ook zijn dat je een 0(nul) in plaats van een O (de letter) hebt getypt. Ook wordt vaak de I (hoofdletter zoals bij Informatie) en de l (kleine letter l zoals in locatie) en de 1 (het cijfer) in het wachtwoord door elkaar gehaald: let hier svp op. 

Lukt het na twee keer nog niet, volg dan de instructie en vervolgens wordt naar het e-mailadres dat de club van je heeft, binnen een minuut je wachtwoord toegestuurd. Heeft de club nog geen e-mailadres, stuur dan een mail naar mailcenter@mhcsoest.nl met je e-mailadres en je lidnummer. Deze mail moet handmatig worden verwerkt, dus dat duurt langer. Kortom, het is wel heel handig als je, eenmaal ingelogd, meteen je e-mailadres* bij je instellingen in het systeem zet!

Wij willen als team altijd 30 minuten eerder verzamelen kan dat standaard op de website vermeld worden?

Wanneer u met uw team standaard eerder wilt verzamelen of vertrekken kan dit worden aangepast op de MHCSoest site door het [email protected] zodoende hoeft niemand dan meer aparte schema‚Äôs te maken.