DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3600.JPG Header01.jpg NIX18-banner.png Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding arbitragenieuws 15 - 11

Oproep regelcursus (v.h. scheidsrechtersexamen)

14 jaar of ouder? Toelichting KNHB Regelcursus!

 

De KNHB heeft de Regelcursus (vroeger: scheidsrechtersexamen) voor alle hockeyers verplicht gesteld.

 

Logisch natuurlijk, als sporter hoor je de regels van je eigen sport te kennen en je kunt elkaar helpen door wedstrijden te fluiten.

 

MHC Soest zorgt ervoor dat je wordt opgeroepen voor deelname aan de cursus. Dit gebeurt op het moment dat een speler de leeftijd van 14 jaar heeft bereikt.


Het is de bedoeling om 2-3x per jaar deze cursus te organiseren. Je krijgt daarover een mail op het e-mail adres waarmee je bij de club bekend bent. Na de eerste uitnodiging ontvang je inlogcodes voor de KNHB regelcursus-site via : Drillster. Hier bieden zij een online cursus aan die je moet doorlopen.

 

De cursus is niet moeilijk, wanneer je even de tijd neemt kun je snel en efficiƫnt de regels leren. Je moet er mogelijk voor zorgen dat je browser cookies en pop-ups toestaat. Zet de veiligheidsinstellingen laag. Apple gebruikers moeten wellicht Silverlight installeren.

 

Op de KNHB site kun je de meest recente hockeyregels, samenvattingen en proefexamens vinden.
http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/cDU768_Alles+over+de+spelregels.aspx

 

Per ronde geeft de scheidsrechterscommissie een cursus-avond. Daar worden aan de hand van een proefexamen de belangrijkste regels nog eens kort doorgenomen. Deze avond is verplicht als voorbereiding op het examen.

 

Wanneer je een goede reden hebt kun je vragen om de deelname een ronde uit te stellen. Maar wanneer je een aantal keer de gelegenheid hebt gekregen en geen examen hebt afgelegd word je volgens de KNHB regelementen geschorst voor deelname aan wedstrijden. We gaan er van uit dat niemand er op uit is om zijn/haar team in de steek te laten.

 

Vragen? Richt een e-mail aan [email protected]

 

Namens de scheidsrechterscommissie
Koen Vrijmoet

Hoofdsponsor

Instagram