Nieuws afbeelding jongste jeugdnieuws 24 - 10

Drieluik Hoe Bridge School - MHC Soest

In de herfstvakantie hebben de meiden van de M8E1 en M8E2 hun eerste internationale hockey ervaring opgedaan. In een drieluik met een meisjesteam Hoe Bridge School en onze M8E1 en M8E2 hebben beide teams goed gepresteerd en veel plezier gehad.

De Engelse meiden deden MHC Soest aan als onderdeel van een trainingsweek in voorbereiding op hun regionaal kampioenschap dat over 2 weken wordt gespeeld. In 4 dagen worden maar liefst 8 wedstrijden afgewerkt door het Engelse team. Deze Engelse meiden trainen 5 keer per week en zijn vorig jaar kampioen van hun regio geworden. In beide gevallen waren de Engelse dames net iets beter. Bij beide Soester teams ontbrak ook een aantal speelsters vanwege de herfstvakantie.Ook moesten we wennen dat we met 7 meiden moesten spelen in plaats van met 8 meiden. Maar de Soester meidenteams hebben goed gespeeld en konden prima weerstand bieden aan de Engelsen.

Het viel met name op dat de Engelse meiden harder en de bal echt in de stick van hun medespelers wisten te plaatsen en vervolgens hard op de goal konden afmaken.

Het was voor de Soester meiden een hele leuke en bijzondere ervaring.Op het einde verrasten de Engelse meiden onze meiden nog met voor ieder een leuk aandenken.

Dank aan de club voor de mede-organisatie en Teun en Imara van Nivius voor de "typical Dutch" culinaire traktaties die zeer gewaardeerd werden door onze Engelse gasten en uiteraard ook door onze meiden.

Kortom eensuperleuke ervaring voor de meiden!