DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
wedstrijdverslag 27 - 4

Leusden H1 - Soest H1 7-3

Voordat we afreisden naar Leusden was het koffiedrinken en tostihappen bij Huize Buijs. De sfeer zat er goed en helemaal toen Sipko ‘Kortjakje’ naar voren haalde. U weet wel dat kinderliedje dat over nou niet bepaald kinderlijke “zaken” gaat. 

Leusden zelf is qua economie overigens nou ook niet bepaald kinderlijk. Nee in het geheel niet, want in de gemeente Leusden hebben zeer aansprekende en klinkende (bedrijfs)namen hun hoofdkantoor staan. Wat dacht u bijvoorbeeld van Speedo, Reebok en vereniging van keurslagers? Ook zeer noemenswaardig is natuurlijk scouting Nederland. 

In deze vaart der volkeren is ook de lokale Mixed Hockey Club meegegaan. De MHC Leusden heeft niet lang geleden namelijk een aardige gedaantewisseling ondergaan. Ze hebben daar in Stoutenburg namelijk een complex uit de grond weten te stampen dat net hockeyclub Rotterdam in het klein is. Dit complex past denk ik goed in wat het moderne Nederlandse hockey genoemd mag worden dan wel gaat worden. Het is toch echt compleet anders dan een niet nader te noemen complex…. of beter hockeyveld, waar ik 26 jaar geleden mijn eerste bambi-stappen zette op een grasveld. Gras? U weet wel dat groene spul der natuur dat sommige mensen in hun achtertuin hebben liggen en waar je soms koeien op ziet grazen. Ook voetballers schijnen wel van gras te houden. 

Over voetbal gesproken, op dat moderne complex van Leusden zag ik ook iets moderns bij een speler van het eerste van Leusden dat je normaal alleen bij beroepsvoetballers ziet die een spelersbus of vliegtuig uitstappen. Ik persoonlijk krijg er echt jeuk over mijn hele lijf van maar dat zal wel aan mij liggen. Waar ik het over heb? Ik heb het over spelers met een MP3-speler (of is het inmiddels al MP4?) en bijbehorende dopjes in de oren voor de wedstrijd. Ik zag namelijk een speler van Leusden H1 met de dopjes in fier over het terras flaneren. Ik zal wel oud worden en het allemaal niet snappen of in het juiste perspectief zien…..mijn eerste telefoonervaringen waren immers met een bakelieten telefoon met draaischijf. En dus niet met een mobieltje. 

Schiet me zowaar toch weer een vraag van de week te binnen! Want weet u waarvoor dat kleine knopje rechtsonder op de bakelieten telefoon voor diende? Nee u geeft het op? Dan nu het verlossende antwoord. Dat knopje was om 'door te verbinden'. Overigens hadden vaak alleen bedrijven deze mogelijkheid en niet mensen op het gewone net. Bij hen had de knop geen functie.

Bovenstaande geneuzel helpt natuurlijk aardig tegen het gevecht met lege pagina’s. Ik heb namelijk bijzonder veel moeite om een wedstrijdverslag te schrijven. U hebt ongetwijfeld al vernomen wat de uitslag was of de kop van dit verslag gelezen. Ja we hebben wederom verloren. Je wil het zo graag, je denkt ook dat het gaat gebeuren, maar aan het einde van de dag heb je niets. Dit is in het kort onze hele zondag waarin je in 70 minuten een poging doet 3 punten bij te schrijven. Het had moeten gewoon moeten gebeuren tegen Leusden. Dat had de wereld er een beetje minder grauw doen uit zien. Omdat we al een aantal weken hebben nagelaten te winnen hebben we ons zelf in een lastig scenario weten te brengen. Maar zelfs in IJsland ligt er onder de grijze as groen gras. Er is dus nog hoop. Het ligt allemaal namelijk vrij simpel. We staan nu op de voorlaatste plek met nog 3 potjes te gaan. De veilige 10 e plek is in handen van EHV die 4 punten op ons voor staan. Laat EHV nu ook nog eens onze volgende tegenstander zijn. Er is dus niet echt hogere wiskunde voor nodig om te bedenken dat verliezen degradatie toch gevolg heeft. Gelijk spelen zou uitstel en in gunstig geval uitstel van executie zijn. Maar eigenlijk MOETEN we winnen en daarmee het gat verkleinen naar 1 punt.

Oh ja qua wedstrijd tegen Leusden zal ik u de verkorte versie geven. We beginnen super en krijgen binnen de minuut een strafcorner, die we overigens niet benutten. We komen daarna op 0-1 voorsprong via Pepijn. Daarna tikt Leusden er 3 binnen en zetten wij er zelf legio kansen tegenover. Tweede helft komen we prachtig terug tot 3-3 via doelpunten van de broertjes Goedhart. Daarna gaat het faliekant mis en krijgen we er nog 4 om de oren. PUNT!

Er was weer aardig wat Soest support aanwezig in Leusden waarvoor dank. Mag ik via deze weg een oproep doen namens heel H1 om u te vragen ons zondag a.s. te steunen in de clash tegen EHV? Willen we een langer verblijf in de 1 e klasse dan moeten we gewoon winnen zo simpel is het nu eenmaal.

Groet,

Nr.3

Ps. Het antwoord op de vraag van vorige week heb ik geprobeerd te vinden maar ik ben niet verder gekomen dan dat Melvin Platje een speelster van Huizen D1 kende. Verder schijnt de beste man las te hebben van een “sleepbeen”. Als u niet weet wat dat is, kom een keertje gezellig lunchen in de Bijlmer. Ik zit er 5 keer per week en geef graag een rondleiding. Bijlmerboys toch!


Hoofdsponsor

Instagram