DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding zaalhockeynieuws 25 - 1

Aanvullende regel zaalhockey 'door de man spelen'

Nieuwe Zaalhockey regel !

In de hockeymedia is de afgelopen dagen gediscussieerd over de handblessures die meerdere spelers hebben opgelopen dit seizoen. Elk geval is pijnlijk en vervelend en waar wij dit kunnen helpen te voorkomen door strikte arbitrage, moeten wij dit doen.

Daarom geven wij de aangepaste instructie aan de scheidsrechters om het gevaar te beteugelen:

·Het criterium ‘van dichtbij’ wijzigt niet, maar de uitleg ‘minder dan 3 meter’ dient ruimer te worden opgevat. Indien een bal gevaarlijk is omdat deze hard richting een laag zittende tegenstander wordt gespeeld moet deze ook worden afgefloten wanneer de tegenstander vanwege de geringe afstand (tot maximaal 6 meter) geen reactietijd heeft.

·Het criterium ‘stick al aan de grond’ geldt voor een speler die al laag zit en zijn stick al laag heeft. Ook al is er een paar centimeter ruimte tussen de hand en de vloer.

Deze aanvullende instructie is gezamenlijk opgesteld door de Commissie ABB-HOK en de Commissie Spelregels en geldt met onmiddellijke ingang.

25 januari 2013

Zie de bijlage voor de details

 

Bijlage

Hoofdsponsor

Instagram