DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding zaalhockeynieuws 13 - 2

SOEST JD1 KAMPIOEN IN DE ZAAL

SOEST JD1 KAMPIOEN IN DE ZAAL

Zondag 12 februari is Soest JD1 kampioen geworden. Op de allerlaatste speeldag van de zaalcompetitie was het ongemeen spannend. Soest JD1 ging met 2 punten voorsprong op naaste belagers Spandersbosch en Hilversum de laatste speelronde in. Voor Soest JD1 stonden wedstrijden tegen Kampong en Phoenix op het programma. Hilversum en Spandersbosch moesten later op de dag tegen SCHC en tegen elkaar. We wisten dat we 2 keer moesten winnen om helemaal zeker te zijn. Bij elk ander resultaat hadden we het niet meer in eigen hand.

 

De eerste wedstrijd moesten we tegen "angstgegnerā€ Kampong, waar we vorige week nog dik van hadden verloren (0-5). Maar deze week waren de rollen omgedraaid, en stapten we met een 4-1 overwinning van het veld. Nog een wedstrijd te gaan! We begonnen goed, kwamen op een 3-1 voorsprong maar - mede door de vermoeidheid - eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Wat waren de jongens teleurgesteld! De begeleiding overigens niet! Wij waren apetrots op ze en hadden goede hoop dat Spandersbosch en Hilversum punten zouden laten liggen.

 

Een aantal mensen is vervolgens naar Bilthoven afgereisd om te kijken naar de wedstrijden van onze directe concurrenten. Allereerst stond de wedstrijd tussen SCHC en Spandersbosch op het programma. SCHC weerde zich kranig, kwam zelfs op voorsprong maar verloor uiteindelijk nipt (2-3). Toen stond de belangrijkste wedstrijd van de dag op het programma: Hilversum - Spandersbosch. De spanning was om te snijden! Hilversum begon sterk aan de wedstrijd en liep uit naar 2-0. Spanderschbosch knokte zich terug; 2-1 en 4 minuten voor tijd werd het 2-2. Dit was ideaal voor Soest. Een paar zenuwslopende minuten volgde met over en weer kansen. Gelukkig wist geen van beide partijen nog te scoren en dus eindigde de wedstrijd in 2-2. Het droomscenario van Soest was (alsnog) uitgekomen! Door dit onderlinge resultaat was Soest voor beide teams, Spandersbosch en Hilversum, niet meer te achterhalen. KAMPIOEN!

Hoofdsponsor

Instagram