Een update van de bestuurstafel

Beste leden, ouders, vrijwilligers,

Al een jaar onderweg met Covid-19, al een paar maanden in lockdown: het is een lange zit met de beperkingen die we inmiddels allemaal maar al te goed kennen, in het bijzonder ook voor wat betreft hockey.

Jullie hebben al een tijd niet van ons gehoord en daarom - zeker in deze tijd - weer eens een bericht van de bestuurstafel.Ook al lijkt het alsof alles op een laag pitje staat, er gebeurt wel degelijk van alles. We willen daarom graag weer van ons laten horen en vertellen hoe we naar dit seizoen kijken.

Hockeyactiviteiten, gelukkig wel iets mogelijk!

Allereerst natuurlijk het hockeyen zelf. Een heel dik compliment aan de Commissie Hockeyzaken die met ongelooflijk veel inzet en creativiteit het hockey draaiend probeert te houden. Wat begon met de bekende laddercompetitie is inmiddels 8 A Side geworden. Fantastisch dat er weer reuring is op de velden.

MHC Soest bakt! als lichtpuntje, verdere activiteiten rondom club op laag pitje

Verder ook bestuurlijk en organisatorisch. Het afgelopen jaar - tot aan nu - konden we vanzelfsprekend geen evenementen organiseren en het clubhuis en de bar bleven grotendeels gesloten. Een uitzondering was Heel MHC Soest Bakt, wat ondanks de iets andere opzet een groot succes was! Organisatie, deelnemers en jury ontzettend bedankt!

Financieel doen we het goed

En tot slot financieel. We staan er - mede dankzij iets lagere kosten en diverse regelingen vanuit overheid en gemeente - nog altijd goed voor. Wat dit precies betekent, leggen we graag in de (online) ALV van mei/juni uit. Als je benieuwd bent naar de stand van zaken en naar de financiƫle en andere plannen, neem dan vooral deel aan deze ALV. De uitnodiging volgt snel.

Terug naar normaal, maar wanneer?

Bovenal hopen we dat we dit seizoen weer terug naar normaal kunnen. De KNHB is nog steeds van plan de competitie deels te hervatten als dat nog mogelijk is, alhoewel de kans daarop met name voor de senioren en veteranen steeds kleiner wordt. Er is heel voorzichtig een verkenning gaande om - als de KNHB-competitie niet opstart - regionale onderlinge wedstrijden te organiseren. En mocht dat niet van de grond komen: ons doel is en blijft om op korte termijn zoveel mogelijk hockey aan te bieden. Nogmaals hulde aan Commissie Hockeyzaken die dat week in, week uit voor elkaar weet te krijgen.

Voor nu: hou vol, blijf gezond, blijf hockeyen waar het kan - en hopelijk tot snel.

Met sportieve groet, namens het bestuur,

Remco