DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 14 - 12

MHC in lockdown

Zie ook aanvulling op onderstaand bericht d.d.16 december.

Net als u, hebben we als Commissie Hockeyzaken, eerder gekeken naar de toespraak van Minister-President Rutte. De boodschap van een zware lockdown kwam inmiddels niet meer onverwacht. Mocht u daar op de een of andere manier persoonlijk of zakelijk worden geraakt of getroffen, dan wensen u we u heel veel sterkte in deze bijzondere periode.

Wat sport betreft, verandert er naar aanleiding van de toespraak eigenlijk maar één ding: alle zaalsporten gaan er per direct uit tot en met in elk geval medio januari.

Op het veld zijn er geen nieuwe beperkingen. Alles blijft zoals we de laatste weken gewend zijn.

Toch hebben we als club besloten mee te gaan met de huidige lockdown. Dat betekent concreet dat er tot en met 3 januari 2021 geen trainingen/ onderlinge wedstrijden zijn

Geen trainingen, geen wedstrijden en dus ook (voorlopig) geen vervolg van Ranking The ***’s. Binnen niet én buiten niet.

We namen dit besluit om meerdere redenen.

Ten eerste merkten we binnen de club ook dat het aantal Covid-obstakels opliep. Afgelopen weken werd het steeds lastiger om complete, laat staan volwaardige teams op de been te krijgen. Vanwege quarantaines, maar ook vanwege daadwerkelijke besmettingen. De actuele situatie in Soest, op zowel middelbare- als basisscholen, gaf wat dat betreft weinig hoop op verbeteringen.

Ten tweede was de opzet al om in januari te stoppen met (georganiseerd) hockey, zowel trainen als wedstrijden. Januari is voor een buitensport toch al niet ideaal en als we ons die maand (wéér) hadden moeten beperken tot onderlinge wedstrijden, leek het ons beter een pas op de plaats te doen.

Aanvankelijk was de opzet om de hele maand januari dicht te gaan, ingaand na de laatste ronde van Ranking The ***’s. Naar aanleiding van de huidige lockdown, passen we dat aan en sluiten we het complex in principe tot 3 januari, parallel aan de huidige lockdown.

Tegen die tijd hopen we de trainingen weer te hervatten. Wellicht is er dan ook reëel uitzicht op het herstarten van de de competitie (in welke vorm dan ook) of het herstarten van Ranking The ***’s.

Als Commissie Hockeyzaken doen we niets liever dan alle leden zoveel mogelijk te laten hockeyen: trainen, wedstrijden, onderling en nog liever voor het echie. De beslissing om voor nu alle activiteiten terug te schroeven was dan ook niet makkelijk. We hopen dat het ertoe bijdraagt dat we medio januari weer volle bak het veld op mogen.

Commissie Hockeyzaken,
MHC Soest