DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 29 - 11

Must read: trainen in december (veld, zaal, winterschema)

Zoals aangekondigd: vanaf morgen, maandag 30 november, trainen we volgens het winterschema. Dat schema staat inmiddels in Lisa en op de website. Daarnaast starten vanaf 6 december ook zaaltrainingen.

In grote lijnen
Volgens het winterschema traint elk team 1 keer in de week op het veld. Daar zijn in principe geen betaalde trainers bij betrokken. De training wordt dus verzorgd door een vader, moeder, coach of een door het team zelf ‘aangestelde’ trainer.

Uitzondering is de D-lijn. Die hebben 2 ‘clubtrainingen’. Eén daarvan vervalt. Bij de overblijvende training, zijn in veel gevallen ouders of coaches betrokken, soms een clubtrainer.

Vaker het veld op?
Als je vaker dan 1x per week het veld op wil, dan kan dat uiteraard. Ga er NIET van uit dat 'er wel plek zal zijn'. Kortom: neem contact op met Maarten. Voordat je dat doet: lees eerst even verder. Je kunt namelijk ook de zaal in...

Looptijd
Het winterschema start op maandag 30 november. Het loopt in principe tot en met vrijdag 18 december. Daarna ligt alles stil tot en met het weekend van 2/3 januari 2021.

Trainen in 2021
Wat er na deze periode gaat gebeuren hangt af van de ruimte die Covid biedt. Er ligt bij de KNHB een scenario klaar waarbij op 9 januari een doorstart wordt gemaakt met de competitie. Meer daarover zodra er iets concreets te melden is.

Geen zaalcompetitie, wel zaaltrainingen
De zaalcompetitie gaat helaas niet door. Voordeel daarvan is dat De Engh vaker beschikbaar is. Daarnaast hebben we nog wat uurtjes in de Bunt. Die uren gaan we gebruiken.

Planning
De opzet hieronder is geldig op 6 ,13 en 20 december en 10 januari. Hierna wordt er een nieuw schema gemaakt, afhankelijk van de ontwikkelingen rond Covid.

Zaaltraining of veldtraining?
Je kunt als team zelf beslissen welk pad je volgt: buiten, buiten én zaal of alleen zaal. We gaan ervan uit dat je tot de 18e december in elk geval één keer per week buiten blijft trainen ivm Ranking The Stars. Als dat niet zo is, geef dat aub door aan Maarten.

6-tallen & de zaal
De 6-tallen kunnen op zondagochtend trainen in De Bunt. De zaal is beschikbaar van 9-13 uur. Het team zorgt zelf voor een trainer. Het team dat het laatst traint, ruimt de balken op. Als je dat wil, kun je dat opgeven bij Maarten.

8-tallen & de zaal
De 8-tallen gaan op zaterdagochtend van 11 tot 12:30 trainen in De Engh. Voor elk team is 45 minimaal minuten ingepland. Ook hier geldt: Het team zorgt zelf voor een trainer. De teams die het laatst trainen, ruimen de balken op. Als je dat wil, kun je dat opgeven bij Maarten.

D t/m A junioren & de zaal
De Engh is elke zondag beschikbaar van 11 tot 17 uur. Klinkt heel wat, maar met bijna 40 teams is het dringen geblazen. Elk team traint zodoende deze periode twee á drie keer. Er is een schema gemaakt (tot en met 10 januari) waarin alle team zijn ingedeeld. Als je GEEN interesse hebt om op zondag in de zaal te trainen, geef dat dan aub door aan Maarten. Er zijn teams die het wel leuk vinden en gráág je tijdslot overnemen..

Hou er rekening mee dat je per team maar beperkt ruimte hebt. Je traint op ⅓ zaal. En ook hier geldt: het team zorgt zelf voor een trainer. De teams die het eerst trainen leggen de balken en de laatste teams ruimen ze weer op!

Kortom:
* 6- en 8-tallen die de zaal in willen: neemt contact op met Maarten
* Junioren (D tot en met A) die NIET in de zaal willen trainen: neem contact op met Maarten.

Je bereikt Maarten via [email protected]

Hieronder het zaalschema voor D- t/m A-junioren op zondag in De Engh (versie 5 - 10 dec)