DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
TC nieuws 19 - 11

Ranking The ****'s - zo werkt het

Aanstaande zaterdag gaat het los. Maar liefst 5 weekenden staat er weer wat op het spel. Hieronder hebben we alle ins & outs van de ‘laddercompetitie’ voor je op een rijtje gezet. Ga er even voor zitten. Het is een heel verhaal…
Voor wie

Alle junioren-teams doen mee. Van A-junioren tot en met de D’s - aangevuld met de J8E1 om tot een ‘even’ aantal te komen.

De opzet
Er zijn 2 ‘kolommen’ met elk 5 ‘clusters’. De kolommen zijn ingedeeld naar sterkte: A-jeugd bovenaan, D-jeugd onderaan in de kolom. De clusters zijn horizontaal gelijkwaardig, dus cluster C in kolom 1 is hetzelfde niveau als cluster C in kolom 2. Onder dit artikel vind je de kolommen en clusters met daarin de startpositie van je team.

Het doel
Door wedstrijden te winnen stijg je in je eigen cluster. Je kunt ook promoveren naar een cluster hoger. Andersom (degraderen) kan natuurlijk ook.

De wedstrijden
De eerste ronde speelt elk team tegen een tegenstander in dezelfde cluster. Na die eerste ronde maken we de eerste tussenstand op.

Uitdagingswedstrijden
Sta je (na ronde 1) eerste in je cluster, dan speel je een ‘uitdagingswedstrijd’ tegen de laatst genoteerde van een cluster hoger. Win je die, dan promoveer je naar een hogere cluster

Let op: er zijn 2 kolommen, dus ook 2 koplopers in dezelfde cluster en (na ronde 1) dus ook 2 uitdagingswedstrijden per cluster.

Maar andersom werkt het ook....
Sta je (na ronde 1) laatste in je cluster, dan wordt je uitgedaagd door de ‘kampioen’ van een cluster lager. Verlies je die, dan degradeer je naar een cluster lager.

Elk weekend een nieuwe stand in elke cluster
Na elke speelronde maken we een nieuwe stand op. Die publiceren we op de website. Je kunt dus precies zien waar je staat. Aan de hand van de actuele tussenstand wordt bepaald tegen wie je de volgende ronde speelt en wat er dan op dan het spel staat. Als uit de tussenstand niet glashelder is wie tegen wie speelt, bepaalt de TC dat.

De wedstrijden
Je speelt een wedstrijd van 55 minuten inclusief 5 minuten rust (dus géén kwarten!). Daarna neemt elk team 3 shootouts (ongeacht de uitslag van de wedstrijd!).

Puntentelling
Je krijgt punten voor elke gewonnen wedstrijd (3) en voor een gelijkspel (1). Voor elke gescoorde shootout, krijg je 0,5 punt extra. Je kunt per wedstrijd dus maximaal 4,5 punten op je tegoed bijschrijven. Het kan gebeuren dat je de wedstrijd verliest en vervolgens tóch 1,5 punten binnenhaalt door 3 shootouts te scoren.

Over de shootouts
Zoals gezegd: na elke wedstrijd neemt elk team 3 shootouts. De coach bepaalt en houdt bij wie de shootouts neemt. Heb je eenmaal een shootout genomen, dan ben je pas weer aan de beurt als alle spelers in je team een shootout hebben genomen. Zet je ‘zekerheidjes’ dus strategisch in. Want je hebt daarna voorlopig even niets aan ze…

NB Voor teams met meer dan 15 spelers geldt dat de volgorde waarin spelers een shootout nemen, in de tweede cyclus gelijk moet zijn aan de eerste.

Wat valt er te winnen
Vooropgesteld: een lekker uitgebreide, feestelijke en uitbundige prijsuitreiking, zit er nog even niet in. En dat verdient dit toernooi wel. Die hou je dus tegoed. Maar... mag het weer, dan reiken we prijzen uit in verschillende categorieën. Denk aan (je had het zelf kunnen bedenken) het meeste aantal punten overall, meest gewonnen ‘uitdagingswedstrijden’, meest gescoorde shootouts en voor keepers natuurlijk de meest gestopte shootouts.

Uitdagingen
Voor de meeste teams liggen er de komende 5 weken een paar pittige uitdagingen op de loer. En dat is na al die gezapige onderlinge potjes, waarbij er niets op het spel staat, best wel even lekker - ook al zal het soms lastig worden. Ook al sta je straks misschien een keer tegen een team waar je een harde dobber aan hebt, bedenk dan dat je niets te verliezen hebt, alleen maar te winnen en dat je ze na de wedstrijd nog 3 keer pijn kunt doen bij de shootouts…

Tot slot
Alle coaches en managers ontvangen op korte termijn een e-mail met daarin meer ins & outs - dit artikel is al lang genoeg…

Wat je verder MOET weten
* wedstrijden worden centraal gestart en afgesloten (toeter)
* rustsignaal (5 minuten) door de scheidssrechter
* voor de shootouts heb je 15 minuten (en geen seconde meer)
* invallers alleen uit een ‘lager’ team (of anders met toestemming van de TC)
* invallers mogen GEEN shootouts nemen
* elk team zorgt voor 1 scheidsrechter
* uitspelende teams in afwijkend tenue
* het wedstrijdschema voor de volgende ronde wordt uiterlijk woensdag gepubliceerd
* het wedstrijdschema voor zaterdag 21 november staat inmiddels in Lisa

En uiteraard gelden alle beperkende Corona-maatregelen die je inmiddels waarschijnlijk kunt dromen (lees: de strot uitkomen), maar die we tóch maar even herhalen:
* elk team heeft maximaal 1 (één) coach langs de lijn
* geen publiek/ouders langs de lijn
* clubhuis gesloten
* kleedkamers gesloten
* toiletten 'beneden' kunnen gebruikt worden
* verzamelen maximaal 20 minuten voor aanvang van je eerste wedstrijd
* verlaat na je wedstrijd meteen het terrein (spelers en staf)