Aangescherpte coronaregels 4 november wat betekent dat voor ons?

De overheid heeft op 14 oktober de volgende maatregelen, die direct invloed hebben op de hockeysport (en dus op MHC Soest) vastgesteld, op 4 november zijn daar de volgende aanvullingen opgekomen:

• - Tot en met half december kan er géén competitie worden gespeeld;
  • - Senioren mogen de komende twee weken maximaal in groepjes van 2 trainen (met 1,5 meter afstand).
  • - Jeugdteams mogen blijven trainen zonder restricties. Aan jeugdteams blijft het toegestaan onderlinge wedstrijden binnen de club te spelen.

De kinderen mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Dus niet tegen andere clubs.

Onderstaande blijft gelden:

• - Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Aanvulling voor MHC: benedenverdieping blijft geopend voor EHBO/blessure ijs/keepersmaterialen.

• - Publiek blijft uiteraard ook verboden bij de onderlinge wedstrijden en jeugdtrainingen. Voor onderlinge wedstrijden geldt dan ook nog steeds: max twee coaches/begeleiders per team voor de JJ teams en één coach bij de Junioren teams, bij trainingen geen coaches op het terrein. Alleen de trainer. In de noodverordening is dan ook opgenomen: Het is verboden toeschouwers toe te laten bij sportactiviteiten of sportwedstrijden dan wel als toeschouwer bij sportactiviteiten of sportwedstrijden aanwezig te zijn. Laten we dit met zijn allen respecteren.
  • - De competitieleiding van de KNHB heeft alle wedstrijden die tot en met medio december op de agenda staan afgelast. Daarnaast is de zaalcompetitie en de geplande Midwintercompetitie afgelast. Ambitie van de KNHB blijft om de veldcompetitie vanaf januari volledig te spelen.

Voor meer informatie verwijzen we naar: