DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 8 - 10

URGENT: zaal of midwinter - je mag het zeggen

De KNHB heeft besloten dat er komende wintermaanden een (aangepaste) zaalcompetitie wordt opgestart met daarnaast een midwintercompetitie (buiten) voor clubs/teams die nu liever niet de zaal in willen of kunnen. Een aantal clubs in Nederland heeft de knoop doorgehakt en laat de zaal dit seizoen links liggen. Wij laten die keuze aan de teams. Kortom: je mag kiezen. Maar dat moet je wel snel doen…

Ga er even voor zitten…
Hieronder hebben we alle ins & outs van zowel de zaal als de midwinter voor je op een rijtje gezet. Daarmee heb je alle feiten (voor zover bekend) bij de hand om weloverwogen te kiezen. Doe jezelf een lol en ga er even voor zitten - het is veel informatie.

Voor wie
Dit is belangrijk voor alle teams, met uitzondering van de 3- en 6-tallen. Voor hen geen zaalcompetitie dus valt er niets te kiezen.

Voordat je verder leest…
Niemand weet hoe de actuele situatie zich komende maanden zal ontwikkelen. Als de situatie verslechtert, zullen er ongetwijfeld nieuwe beperkingen komen. In het ergste geval zal de zaalcompetitie ongetwijfeld eerder sneuvelen dan de (buiten) midwinter.

Als de situatie gaandeweg de zaal- of midwinter wél verbetert, zal er aan de opzet van zowel de zaal als de midwinter niet meer gesleuteld worden. Hooguit zullen er dan misschien wél toeschouwers worden toegelaten.

De zaalcompetitie ‘20/’21
De zaal ziet er dit seizoen anders uit dan je bent gewend.

* Om het aantal verplaatsingen te beperken, zal de indeling zal meer lokaal/regionaal georiënteerd zijn dan voorheen.
* Door deze opzet is het voor de bond lastiger om een evenwichtige indeling te maken. Niveauverschillen binnen de poule kunnen/zullen groter worden.
* Je speelt niet (zoals je bent gewend) een wedstrijd tegen club A en daarna een wedstrijd tegen club B maar twee keer tegen hetzelfde team - ook dat om het aantal verplaatsingen te beperken.
* Omdat de niveauverschillen binnen de poules waarschijnlijk groter worden, kan het dus gebeuren dat je hard onderuit gaat en meteen daarna wéér tegen dezelfde tegsnatder moet spelen. Of 2 x achter elkaar met twee vingers in je neus wint. Maar ja, twee bloedstollende zaalwedstrijden kan natuurlijk ook...
* Er mag geen publiek aanwezig zijn, m.u.v. rij-ouders bij jeugdteams

Zaaltraining
Zaaltraining is in Soest altijd al een zorgenkindje geweest, maar dit jaar bereiken we een nieuw dieptepunt. De zaal in Orlando is gesloten. De Bunt valt goed beschouwd af (daarover straks meer).

Grofweg hebben we per week 20 trainingsuren tot onze beschikking. In verschillende zaaltjes. Dat is al niet veel, maar het overgrote deel daarvan is vóór 17 uur. Dat tijdstip is voor junioren-teams meestal een struikelblok. En anders wel voor de beschikbare trainers. Het aantal nuttige zaaluren is dus op de vingers van twee handen te tellen.

Kortom: hou er rekening mee dat je NIET kunt trainen. Misschien valt het mee. Maar - eerlijk duurt het langst - waarschijnlijk niet...

Zalen
Zaalhockey is net als alle andere binnensporten toegestaan. Voorwaarde is wel dat de zaal voldoet aan ventilatie- en andere Corona-gerelateerde eisen. In Soest voldoen, volgens de gemeente, De Engh, Beukendal en De Willaert aan deze eisen.

Wat betreft De Bunt bestaat ventilatie uit het openzetten van ramen en deuren. Dat is leuk in de zomer, maar in januari wellicht niet zo comfortabel. Daarmee is De Bunt zo goed als onbruikbaar als trainingslocatie.

Het alternatief: de Midwintercompetitie
Teams die niet willen meedoen aan de zaalcompetitie kunnen deelnemen aan een midwintercompetitie 11 vs 11 op het veld. Voor senioren geldt dat zij zich ook als Sevens-team kunnen inschrijven, wat de mogelijkheid biedt een kleiner team in te schrijven.

De midwinter is geen volwaardige competitie. Je speelt 4 á 5 wedstrijden, verspreid over een langere periode. In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

* Jongste Jeugd: spelen in januari en begin februari
* Junioren en senioren spelen 1 x in december, januari en februari

Aan jullie de keuze…
Als TC betreuren we het (diplomatiek uitgedrukt) dat van een regulier zaalseizoen deze keer geen sprake kan zijn. Maar er kán, als je het wil en er heel erg naar uitkijkt - Covid Volente - ‘gezaald’ worden. Ook al is het met beperkingen.

We zouden als club de knoop kunnen doorhakken (zoals veel clubs al deden) en onze teams inschrijven voor de zaal of voor de midwinter.

We hebben besloten het anders te doen.

Het leek ons passender om die keuze aan de teams te laten. Overleg met je teamgenoten/coach/manager en laat ons weten voor welke competitie we jullie kunnen inschrijven. Je ‘moet’ kiezen. Voor beiden competities inschrijven kan niet. Hou er rekening mee dat je een eenmaal gemaakte keuze na de deadline NIET kunt terugdraaien.

Er is haast bij…
Begin volgende week moeten we de KNHB laten weten welke teams de zaal in gaan en welke midwinter gaan spelen.

Je hebt daarom tot en met aanstaande zondag, 11 oktober, 20:00 uur om ons te laten weten wat het wordt: zaal of midwinter.

Hoe?
Overleg onderling binnen het team waar de voorkeur naar uitgaat: zaal of midwinter. De manager, aanvoerder of coach kan die voorkeur opgeven via een formulier. Dat formulier is dus NIET om je persoonlijke voorkeur op te geven.

Let op: als je voor de deadline niets van je laat horen, schrijven we je team in voor de midwintercompetitie. Dat geldt niet voor senioren-teams.

We begrijpen dat het kort dag is. We begrijpen dat het een lastige keuze is. We begrijpen het allemaal. Maar deze informatie is eergisteren pas door de KNHB gedeeld. Alles staat onder druk in deze bizarre tijden. Maar count your blessings: je kunt hockeyen, binnen of buiten en je bepaalt het helemaal zelf…

Het formulier waarmee je kunt laten weten of je team meedoet in de zaal of aan de midwinter, vind je hier https://mhctrainers.nl/zaal-of-midwinter/