DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding algemeen 28 - 5

Aanleg veld 4 en renovatie veld 3

Eindelijk is het zover!

Na jaren van gesteggel is de fa. Topgrass uit Sint-Oedenrode deze week begonnen met de aanleg van ons vierde veld (zie figuur 1- figuren in bijlage) en renovatie van veld 3. Aanvankelijk was de planning om eerst met de aanleg van veld 4 te beginnen en daarna veld 3 te renoveren, maar de corona crisis dwong Topgrass en de gemeente tot een andere planning.
Volgens de huidige planning zal veld 3 op 22 juni en veld 4 op 27 juli gereed zijn. De oplevering staat nu gepland op 14 augustus.

Aanleg veld 4 en overige aanpassingen 

Veld 4 wordt voorzien van twee dug-outs, twee wedstrijddoelen en twee trainingsdoelen. Verder komen er op het veld vier jongste jeugd inklapdoelen voor wedstrijden en trainingen. LED veldverlichting zal in de avonduren het veld verlichten. Op dit moment is het bestuur in overleg met de gemeente Soest om ook de overige velden, inclusief het mini veld, te voorzien van LED veldverlichting. Hiermee kunnen wij een forse besparing op onze stroomkosten realiseren. Het bestuur heeft hiervoor het mandaat gekregen van de ALV.
Naast de aanleg en renovatie zal Topgrass ook de dug-outs van veld 1 en veld 3 opknappen en alle doelen onderhouden.

Fietsenstalling 

Omdat een hockeyveld kleiner is dan een voetbalveld ontstaat er ruimte voor de aanleg van een nieuwe fietsen- en scooterstalling. Aanvankelijk was deze gepland links van het voetpad naar het clubhuis (op figuur 1 in rood). Echter door krapte in het budget van de gemeente is hiervan afgezien. Zo ook de aanleg van twee mindervaliden parkeerplaatsen bij de ingang van het complex.

Omdat de huidige fietsenstalling veel te weinig capaciteit heeft en al jaren tot een onhoudbare situatie leidt, heeft de accommodatiecommissie een alternatief plan voor de fietsenstalling bij de gemeente ingediend (zie figuur 2).
Hierbij plaatsen wij op het gras dat ligt tussen het bestaande voetpad en de verharding van veld 4 een constructie van palen en horizontale planken waartegen fietsers hun fiets kunnen plaatsen. Gelijk aan de fietsenstalling van hockeyclub Amersfoort (AMHC). Aan het einde van het bestaande voetpad komt een parkeerplaats voor scooters. Een nieuw aan te leggen voetpad vanaf het bestaande pad bij de ingang naar de verharding van veld 4 scheidt de voetgangers van de scooters en fietsers. Voor de horizontale planken waartegen de fietsen rusten maken wij gebruik van de oude houten slagplanken die afkomstig zijn van veld 3. De gemeente is inmiddels akkoord gegaan met dit plan. Afgesproken is dat de gemeente de palen slaat en wij hierop de planken monteren. Zodoende kunnen wij minmaal 20 opstellingen realiseren waartegen per opstelling 6 tot 8 fietsen kunnen rusten. De parkeerplaats voor scooters zal ruimte bieden aan 15 scooters.

 

Pannaveld en speeltuin

De oude fietsenstalling gaan wij omtoveren tot een pannaveldje. We halen het hek weg maar voor de veiligheid laten wij het deel wat grenst aan veld 1 staan. De verharding biedt een mooie vlakke ondergrond waarop het kunstgras komt en hier weer op een voorgeconstrueerde pannakooi van 5mx8m (zie figuur 3).
Waar vroeger het oude speeltoestel stond kunnen we eindelijk de speeltoestellen plaatsen die al een tijd staan opgeslagen rechts naast de witte garagebox. Tussen het pannaveld en de speeltoestellen plaatsen we nog twee picknickbanken zodat ouders toezicht kunnen houden op de kinderen (zie figuur 4).

Wanneer alles gaat zoals gepland moet alles gerealiseerd zijn bij aanvang van het nieuwe seizoen.
Laten we hopen dat Rutte tegen die tijd ons in de gelegenheid stelt om weer volop van ons prachtige complex gebruik te mogen maken.


Bijlage

Hoofdsponsor

Instagram