DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding arbitragenieuws 4 - 9

Nieuwe spelregels, spelregelcafé en examen clubscheidsrechter

Nieuwe spelregels, spelregelcafé en examen clubscheidsrechter


Nieuwe spelregels

Ook dit seizoen zijn er weer een aantal nieuwe spelregels, zoals eerder gepubliceerd in dit bericht.
De belangrijkste veranderingen zijn: 

- alle 11-tal wedstrijden spelen in 4 kwarten;
- spelhervatting voor de verdedigende partij mag met strafcorner masker (geen self pass);

- vliegende keep bestaat niet meer;
- geen verschil meer tussen beëindiging normale corner en uitspeelcorner;
- bij strafcorner aanvaller te vroeg in cirkel, dan moet aangever achter de middellijn;

- vrije slag verdediging in cirkel mag overal in cirkel genomen worden (net als bij zaalhockey); 

- 5 m afstand vrije slag geldt ook tegen cirkelrand.


Voor de visueel ingestelden onder ons, is dit ook samengevat met voorbeelden in een zeer informatief filmpje op youtube met de uitleg van de 7 nieuwe regels. 


Alle informatie over de nieuwe spelregels staat op de site van de KNHB - Klik hier!

Daarnaast heeft de KNHB de pagina  "Alles over de spelregels" Hier vind je ook filmpjes waarin je goed kunt zien hoe de spelregels in het algemeen worden toegepast.

Spelregelcafé door KNHB 

Meer leren? Kom naar een van de spelregelcafé’s, meer informatie is te lezen op deze KNHB pagina. Meestal komt een bondsscheidsrechter van de KNHB bij een van de hockeyclubs in onze regio de nieuwe spelregels en ingewikkelde spelsituaties nog eens goed uitleggen. Een leuke en interessante avond voor iedereen (scheidsrechters, coaches, geïnteresseerde ouders,...) die meer wil weten over de hockeyregels. 

Voor een spelregelcafé graag aanmelden via deze link

NB: Voor de jongste jeugd worden een aparte coachavond georganiseerd. Deze informatie volgt later.

Examen clubscheidsrechter
Juniorleden vanaf 14 jaar zijn verplicht het examen voor clubscheidsrechter te halen, zie deze pagina. De juniorleden, die hiervoor in aanmerking komen, zijn reeds uitgenodigd. De overige worden later in het najaar uitgenodigd.

Een bijdrage leveren aan de hockeysport doen we met zijn allen, ieder op zijn eigen manier. De één draait een bardienst, een ander zorgt voor de fruithap en de echte lefgozers gaan fluiten. Op deze manier draag je een steentje bij aan onze sport. Een scheidsrechter hoort bij het spel en is onmisbaar, net zoals de coaches en de spelers. Het blijven investeren in de kennis van de spelregels en dus in je eigen spel als hockeyer (of in je rol als hockeyouder) doe je door een paar keer per seizoen te fluiten. Je leert dan door de ogen van een scheidsrechter naar het spel te kijken.

Wil je als hockeyer / hockeyouder toetsen of je met jouw spelregelkennis (weer) zou slagen voor een scheidsrechtersexamen? Dan kun je een van de oefenexamens doen die op de KNHB-pagina Alles over de spelregels staan. Tevens is dit een oproep voor ouders om zich te melden als kandidaat scheidsrechter!!

Als je dus als hockeyer / hockeyouder je scheidsrechterkaart wilt halen,of da tje sowieso best af en toe wilt fluiten, of als je kennis zo ver is weggezakt dat je opnieuw een cursus en een examen wilt doen; meld je dan bij Maarten Nooitgedacht, [email protected].

De kosten worden door de club betaald.

Hoe word je scheidsrechter?

Je schrijft je in voor het examen. Vervolgens krijg je toegang tot de e-learning. Op de avond van het examen behandelen we vragen en moeilijke spelsituaties en daarna doe je meteen examen. Nadat je je examen hebt behaald zal je een of twee wedstrijden, indien je dat wenst, worden begeleid.


Hoofdsponsor

Instagram