DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding seniorennieuws 17 - 6

Heren 1 wint playoffs en promoveert!

Heren 1 speelt volgend seizoen weer een klasse hoger. Gisteren won het team in Schiedam de eerste 4 van een serie van 5 play-off wedstrijden. De vijfde werd gelijkgespeeld. Toen was promotie al een feit.

Heren 1 begon dit seizoen met maar één doelstelling: promoveren. Het team was het seizoen daarvoor gedegradeerd. Hoe dat precies kon gebeuren is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk; Soest H1 hoort niet thuis in de 4 klasse. Er moest gepromoveerd worden.

In de reguliere competitie lukt dat net niet. Het team eindigde op de tweede plaats. Geen rechtstreekse promotie dus maar een play-off toernooi. Zes deelnemers. Vijf wedstrijden. Twee teams promoveren. De rest daalt weer af naar de kelder van de competities.

H1 reisde zondag in alle vroegte naar Scheidam, aangevuld met 3 A-junioren. In het kort: H1 won de eerste 4 wedstrijden met 1-0. Daar was in de 3e wedstrijd een strafbal voor nodig, maar daar staat tegenover dat de heren ook 3 keer een strafcorner in de allerlaatste seconden overleefde. Promotie was toen al een feit.

In de allerlaatste wedstrijd, die nergens over ging, leek de 5e 1-0 wedstrijd te worden, maar uiteindelijk joeg Graspiepers in de laatste fase van de wedstrijd alsnog een strafcorner-rebound snoeihard in de bovenhoek: 1-1.

Wijnand Eissens kijkt uiteraard met een tevreden gevoel terug op de play-off en uiteindelijk op het hele seizoen. Hij wilde met deze groep promoveren en dat is gelukt. Daarmee zet hij voorlopig een punt achter zijn carrière als coach.

Soest H1 is daarmee terug in de 3e klasse. Dames 1 speelt een klasse hoger. Het biedt de senioren houvast om verder te werken aan een sporief gezonde toekomst.

Hoofdsponsor

Instagram