DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding ingekomen bericht 29 - 5

Veilig sporten in de zon met de Smeercase bij MHC Soest

Vanaf vandaag is er een Smeercase te vinden bij MHC Soest. De Smeercase is een opvallend kratje met flesjes anti-zonnebrand crème dat makkelijk langs de velden kan worden geplaatst. Met de Smeercase moet insmeren tijdens het buitensporten heel gewoon worden; momenteel staat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld. De Smeercase is ontwikkeld door Sport ZonVeilig dat de ambitie heeft heel Nederland zonveilig te laten sporten. 

"Sporten is gezond, maar wel alleen als je je goed beschermt tegen de zon. Met de Smeercase hopen we dat onze leden voortaan allemaal ingesmeerd en wel op het veld staan én dat ze dat ook als de normaalste zaak gaan zien.” 

Kinderen en jongeren: veel maar onbeschermd buiten actief

Kinderen en jongeren besteden bijna de helft van hun wekelijkse vrije tijd aan sport en spel. Hockey en voetbal zijn de meest favoriete buitensporten, met respectievelijk 160.797 en 615.291 jeugdleden. Ondanks dat jeugdigen wekelijks veel tijd op het sportveld doorbrengen, smeert slechts 1 op 10 zich in. Blootstelling aan te veel schadelijke UV-stralen op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd. 

Maak er een gewoonte van om je (kind) voor trainingen en wedstrijden op zonnige dagen thuis al in te smeren met een beschermende factor of zoek de Smeercase op langs de lijn.  

Instagram

Deel je leuke smeerfoto's op instagram met @soestmhc en #mhcsoest en laat zien dat zonveilig sporten belangrijk is en leuk. Wij delen de foto's in onze feed. 

Winwin-situatie: 

Een weetje dat je niet moet doorvertellen aan je tegenstanders: onderzoek heeft laten zien dat zonnebrand niet alleen helpt tegen de zon maar ook tegen stress, doe er je voordeel mee ;))