Beslis mee op ALV: 2e waterveld ja of nee?

Onlangs heeft ISA sport in opdracht van de gemeente Soest de velden 2 en 3 gekeurd. Veld 3 kan na groot onderhoud nog een aantal seizoenen mee, maar veld 2 zal naar verwachting tijdens seizoen 2019/2020 de afkeuringsnormen bereiken.
De gemeente heeft daarom besloten nog deze zomer veld 2 te gaan renoveren zodat wij met drie goede velden het nieuwe seizoen kunnen starten. Een besluit waar wij, gelet op de vele problemen met veld 2 de afgelopen jaren, bijzonder blij mee zijn.

Hoe zit het met de kosten?
Omdat de vereniging de velden huurt van de gemeente, bekostigt de gemeente de renovatie van veld 2 voor een zandveld. Willen wij als vereniging echter in plaats van een zandveld liever een waterveld, dan moeten wij de meerkosten zelf dragen. Zo is dat in 2016 ook met het huidige veld 1 gegaan.

Op dit moment heeft de gemeente deze meerkosten geraamd op €65.000. Deze meerkosten kan de club voldoen vanuit de accommodatiebijdrage.

Voordelen waterveld boven zandveld
Wat zijn de voordelen van een waterveld boven een zandveld:
• Door een andere samenstelling van de mat, biedt een waterveld meer demping dan een zandveld. Meer demping is beter voor enkels en knieën en geeft daarom minder kans op blessures;
• Geen zand, dus na een val of sliding geen schaafwonden meer;
• De bal rolt beter wat de snelheid van het spel ten goede komt;
• Doordat de bal wat meer stuitert, sneller en vlakker over de mat rolt zijn er meer technieken mogelijk zoals de chop, maar ook de tip-in die erin wordt geslide. Een verbreding van de technische bagage van de speler en speelster.

Steeds meer verenigingen hebben tegenwoordig een of meer watervelden. Hierdoor spelen tijdens uitwedstrijden niet alleen de eerste lijnsteams op een waterveld maar ook steeds vaker de breedte teams. De keuze voor een tweede waterveld maakt het mogelijk dat ook de breedteteams trainingen en thuiswedstijden op een waterveld kunnen afwerken en zo niet meer onvoorbereid een tegenstander treffen die aan een waterveld gewend is.

Kortom: de komst van een tweede waterveld maakt het mogelijk dat meer teams op een waterveld kunnen trainen en spelen, doet recht aan de ambities van de club en maakt de club klaar voor de toekomst.

Beslis mee: 2e waterveld ja of nee?
Wil je meebeslissen of onze vereniging een tweede waterveld moet hebben? Kom dan naar de ALV op woensdag 22 mei aanstaande.

Overigens besluit die avond de gemeenteraad over het voorkeursmodel ontwikkeling buitensport Bosstraat. In dit model krijgt onze club een vierde veld. Het voetbalveld van SEC dat grenst aan het pad naar het clubhuis wordt dan een hockey zandveld. Bij een positief besluit van de gemeenteraad vangen de werkzaamheden nog dit najaar aan. Een fantastische ontwikkeling voor onze club!

De accommodatiecommissie