DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding bestuursmededeling 8 - 5

Zes keer gratis sporten op de Bosstraat

Vier verenigingen willen 30-plussers laten sporten

SOEST- Gebroederlijk poseren Ries de Jong, Sjoerd Visser, Adry de Klein en Maarten Nooitgedacht op het veld van SO Soest. De vier vertegenwoordigers van respectievelijk SO Soest, De Knickerbockers, av Pijnenburg en MHC Soest hebben zojuist de handen ineengeslagen. De vier verenigingen, allen gehuisvest aan de Bosstraat, gaan samenwerken aan een pilot om 30-plussers aan het bewegen te krijgen. De gemeente Soest ondersteunt de actie.

[BELONING] Een homerun slaan bij de Knickerbockers, een bal in de kruising jagen bij SO Soest, een duurloop volbrengen bij av Pijnenburg of een strafcorner verzilveren bij MHC Soest. Het zijn mooie uitdagingen die tussen 12 mei en 30 juni gedaan kunnen worden. Vier Bosstraat-verenigingen bieden aan 30-plussers de mogelijkheid om kennis te maken met atletiek, voetbal, honk- en softbal en hockey. Beloning: verenigingsgevoel, lekker bewegen en een eind-barbecue.

[ZES KEER GRATIS] ,,Kies en mix en sport zes keer gratis mee aan de Bosstraat”, vertelt Ries de Jong. De voorzitter van SO Soest is enthousiast over het samenwerkingsverband met de buren aan de Bosstraat. ,,Uit onderzoek is gebleken dat 30-plussers te weinig bewegen terwijl deze groep in hun jeugd wel volop bezig is geweest. Daar willen wij iets aan doen.”

[PODIUM] Adry de Klein, voorzitter van atletiekvereniging Pijnenburg vult aan: ,,Een baan, een druk gezinsleven, social media, je kunt allerlei factoren opnoemen waarom mensen vaker op de bank zitten dan dat zij buiten vertoeven om te bewegen. Wat wij vooral niet willen is met een belerend vingertje wijzen, maar mensen juist een podium bieden zonder veel verplichtingen maar met leuke uitdagingen. Wij willen een compleet sportaanbod presenteren waarbij de drempel laag is.Van de moeder aller sporten, hardlopen, tot recreatief voetballen, hockeyen of honk- en softbal.”

[FACILITEITEN] Sjoerd Visser, voorzitter van honk- en softbalvereniging De Knickerbockers haast zich om te zeggen dat de 30-plusgrens niet vast staat. ,,Zeker niet, wij willen vooral mensen inspireren om te gaan bewegen. Hier op de Bosstraat hebben wij prachtige faciliteiten, geweldige clubhuizen en deskundige trainers en begeleiders. Het is te mooi om wat wij hier hebben niet te gebruiken voor de potentiele sporters. Dus wil je graag bewegen en kennismaken met sport op de Bosstraat dan is dit je kans.”

[VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN] Maarten Nooitgedacht van hockeyvereniging MHC Soest legt uit dat de pilot vooral niet om ledenwerving gaat. ,,Het gaat ons erom dat wij een mogelijkheid bieden voor mensen die weer willen sporten maar nog geen keuze hebben kunnen maken uit de verschillende mogelijkheden die wij op de Bosstraat te bieden hebben. Misschien is dit ook een mooi moment om juist een die sport te proberen die je altijd al in gedachten had.”

Liefhebbers en geïnteresseerden mogen zes keer gratis meedoen verdeeld over de vier verenigingen aan de Bosstraat. De pilotactie start op 12 mei en duurt tot 30 juni. Voor alle deelnemers is er een gezellige eind-barbecue.

Aanmelden via: [email protected] Meer informatie op de website van de betreffende verenigingen. (En zie bijlage) 

Bijlage