Plannen van gemeente rondom sportclubs Bosstraat

Hier en daar wordt al gesproken over de voornemens van de gemeente over een mogelijk 4e veld voor de club. In de tekst hieronder staat een samenvatting zoals de gemeente die heeft gemaakt over de plannen. Let wel, het zijn nog plannen! Op 23 mei neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Hieronder volgt een samenvatting van de voorkeursoplossing waarvan het college denkt dat deze oplossing goed inspeelt op de uitdagingen en past binnen de politieke kaders en toekomstverwachtingen. De oplossingen voor de sportuitdagingen zijn gevonden binnen de grenzen van de huidige sportparken. Om de verkeers- en parkeerproblematiek te verminderen wordt ingezet op twee centrale parkeerplaatsen.

Voorkeursmodel: het aanvankelijke concept

Het voorkeursmodel voor de sport stelt op basis van verschillende analyses voor om een voetbalveld van vv SEC om te vormen naar een hockeyveld ten behoeve van hockeyvereniging MHC. Voorstel is om het hoofdveld van vv SEC, dat nu een natuurvoetbalveld is, om te vormen naar een kunstgrasveld. Kunstgrasvelden kunnen in principe het hele jaar door gebruikt worden. In dit voorkeursmodel krijgt de hockeyvereniging er dus een extra veld bij. De hockeyvereniging heeft al jaren een tekort aan velden. Met deze omzetting wordt dit tekort verminderd. Bij dit voorkeursmodel voor de configuratie van de sportvelden wordt in de plannen uitgegaan van renovatie van de kleedkamers van vv SEC en nieuwbouw van de kleed/-club accommodatie van vv Hees. Daarnaast verkennen we samen met vv Hees de mogelijkheden om een nieuw kunstgrasveld te realiseren.

Verkeer

Om de huidige ervaren verkeer- en parkeerproblematiek aan de Bosstraat te verminderen wordt ingezet op het realiseren van twee grote nieuwe centrale parkeerplaatsen (in het modelin het blauw weergegeven). Het huidige parkeerterrein bij SO Soest wordt hiertoe vergroot. Daarnaast is het idee om bij AV Pijnenburg een volwaardige parkeerplaats te realiseren. Deze parkeerplek kan dan gebruikt worden voor de bezoekers van atletiekvereniging AV Pijnenburg en van honk- en softbalvereniging De Knickerbockers. Via een nieuw te creƫren ingang via de Wieksloterweg zal het sportpark van De Knickerbockers dan te bereiken zijn.

Voorkeursmodel aangepast na input betrokkenen en omwonenden

Het college heeft besloten om het concept voorkeursmodel (zoals op de afbeelding)  - met een aanpassing - nu officieel vast te stellen en aan te bieden aan de gemeenteraad voor verdere besluitvorming. De aanpassing betreft het voorstel om bij veld 2 van SO Soest aan de oost-zijde van de Bosstraat (= zijde SO Soest) direct bij de weg een ingang/toegang te maken naar dit veld 2. Dit veld 2 is in de plannen aangewezen als het veld dat als eerste in aanmerking komt voor gedeeld gebruik. In het geval dat vv SEC gebruik wil maken van dit veld dan hoeven de spelers niet helemaal om te lopen langs de parkeerplaatsen en langs het clubhuis van SO Soest maar kunnen de spelers direct vanaf de Bosstraat het veld betreden.

Vervolg

Behandeling van de voorstellen door de gemeenteraad is voorzien op 16 (opiniƫrend) en 23 mei (besluitvormend). Als de gemeenteraad instemt met het voorkeursmodel dan wordt dit model nader uitgewerkt.