DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 22 - 8

Veelgestelde vragen met betrekking tot de trainingen/trainers

Is het huidige trainingsschema op de website definitief?
Het is zo definitief als het op dit kan zijn. Massale aanpassingen zullen er niet komen, maar omdat (bijvoorbeeld) de schoolroosters nog niet duidelijk zijn, zijn aanpassingen op detail niet uit te sluiten. Neem eea dus met potlood over in de gezins-agenda...

Hoe vaak traint een team?
Breedteteams trainen 1x per week onder leiding van een door de club aangestelde trainer. Uitzondering is de D-lijn. Daarover straks meer. Eerste lijnteams (A1, B1, C1 en D1 trainen 2x per week onder leiding van een door de club aangestelde trainer. Spelers van een eerste lijnteam betalen (mede) daarom een hogere contributie.

Uitzondering: de D-lijn
De D-jeugd is een belangrijke fase in de ontwikkeling van een hockeyer. Daarom streven we er naar om alle D-teams 2x per week te laten trainen. In de praktijk echter, zat veld- en trainer-capaciteit daarbij in de weg. Dit jaar zitten we wat ruimer in met name de trainers. Bovendien mogen we ons gelukkig prijzen met veel D-ouders die een tweede training voor hun rekening nemen. De D-teams waarvoor geen ‘tweede trainer’ aanwezig is, krijgen vanaf nu dus ook een tweede training. Ouders die een tweede D-training geven en graag ondersteuning willen hebben, kunnen we koppelen aan een trainer uit ons trainersgilde (zie verderop).

Kan ik meer/vaker trainen?
Ja, dat kan mits er ruimte is op de velden. Maarten Nooitgedacht (de verenigingsmanager) kan je wat dat betreft verder helpen.

Verzorgt de club dan een trainer?
Nee. Voor de tweede trainingen (of 3e voor eerste lijnteams) moet je zelf zorgen voor een trainer. Dat kan een vader of moeder zijn, een oudere broer/zus of een ouder jeugdlid. De trainer in kwestie dient wel overlegd te worden met de TC. Hij/zij moet daarnaast een VOG overleggen (de club kan dit regelen).

Ik wil graag die tweede training het team van mijn zoon/dochter verzorgen!
Wat leuk! Welkom! Stuurt u aub een mailtje naar [email protected] en dan gaan we kijken of, wanneer en hoe we dat kunnen regelen.

Ik zou ook zo’n tweede training willen geven, maar ik heb geen hockey-ervaring of -verleden…
Dat kan de beste overkomen :) Gelukkig hoeft dat u niet in de weg te staan. Waar u waarschijnlijk (vooral) te kort schiet zijn de specifieke ‘stick-technische’ aspecten: positie van je handen, backhand et cetera. Dat is geen probleem, want dat zijn aspecten waar de ‘clubtrainer’ op let. De tweede training zou veel meer in het teken kunnen staan van ‘spelvormen’ en een lekker (slot)partijtje. Tijdens zo’n training is uw enthousiasme, humor en inzet veel belangrijker dan hockeytechnische kennis. En de oefenstof die u daarvoor nodig heeft, die hebben we voor u. Dus, met alle respect, waar wacht u nog op? [email protected]

Wat gebeurde er met de woensdagmiddagtraining Jongste Jeugd?
Die is vervallen. De Jongste jeugd traint tegenwoordig tussen (grofweg) 17 en 19 uur. Op dat tijdstip kunnen we voldoende trainers op de been brengen.

Mijn zoon/dochter wordt getraind door een jeugdlid. Is dat wel verantwoord?
Eind vorig seizoen zijn we begonnen met de opbouw van ons eigen ‘trainersgilde’. Dat bestaat uit leden die in de A- of B-jeugd spelen. Het zijn ‘kinderen van de club’. Ze zijn gek op hockey en dragen dat plezier graag over op hun jongere clubgenootjes. Ze hockeyen stuk voor stuk minimaal al 6 á 7 jaar, vaak langer. Hockey-technisch zit het dus wel goed. Om die kennis aan te vullen, trainen we onze trainers de komende maanden op verschillende aspecten van het ‘vak’. Zowel technisch als bijvoorbeeld didactisch. Dat doen we (deels) samen met de KNHB. De oefenstof wordt verzorgd door de club. Dus ook wat dat betreft zit het wel goed. Ze staan er bovendien nooit alleen voor. Als ze ‘aan het werk’ zijn, is er altijd een TC-lid op het complex waarop ze kunnen terugvallen.

Ik hoorde dat we looptraining krijgen. Hoe zit dat?
We starten dit seizoen met het geven van looptraining. In eerste instantie aan D-, C en B-teams. Niet elke week, maar meerdere periodes van enkele weken. Zo’n looptraining is extra, dus naast je gewone training. Hoe we dat precies gaan indelen laten we binnenkort weten.

Hoe zit het met de keeperstraining?
We bieden op dit moment helaas even geen keeperstraining. Daar wordt hard aan gewerkt.