Nieuws afbeelding TC nieuws 22 - 5

Gezocht: lijn coördinatoren

We zijn op zoek naar lijncoördinatoren - oftewel lijnco’s. De lijnco's zijn de onmisbare schakels tussen het veld en de TC. Het helpt als je (ooit) een stick hebt vastgehouden, maar dit is absoluut geen eis. Je zult niet de eerste en zeker ook niet de laatste lijnco zijn zonder hockey-ervaring. Als je graag betrokken bent bij de club, het leuk vindt om te regelen en om met (jonge) mensen om te gaan, dan is dit je kans...

De lijnco's opereren onder de paraplu van de TC. Elke lijnco heeft een eigen lijn. Dat kan jongens A zijn maar ook meisjes D. Op grotere lijnen zitten soms 2 lijnco’s.

De lijnco is de schakel tussen het veld en de TC. Daarbij gaat het soms om hockeytechnische zaken, maar veel vaker over alles behalve dat. Grofweg komt het hier op neer:

* eerste aanspreekpunt voor de begeleiders van de teams binnen je lijn.

* bespreekt de evaluaties met de begeleiders van de teams in de lijn. Daarbij gaat het niet zozeer om de technische evaluatie maar meer om persoonlijke bevindingen van de begeleider(s)

* bespreekt de evaluaties met het verantwoordelijke TC-lid, geeft eventueel eigen aanvullingen

* doet voorstel tot indeling teams uit de lijn, muv de eerstelijns team en is voor leden het eerste aanspreekpunt na bekendmaking van de teamindelingen

Momenteel zoeken we lijnco’s voor verschillende jongens- en meisjeslijnen.

Moet een lijnco elke zaterdag alle wedstrijden van zijn/haar lijn volgen?
Absoluut niet. Als je bij 'jouw teams' af en toe je oor te luister legt, ben je al een heel eind.

Zijn er vergaderingen?
Er is 2 keer per seizoen lijnco-overleg.

Hoeveel tijd gaat dit me kosten?
Loopt het seizoen eenmaal, dan heb je soms een paar weken 'niets te doen'. In de opstart van een nieuw seizoen, kan het zijn dat er iets meer op je afkomt. De drukste periode zit in de maanden april/mei als we het 'volgende seizoen' voorbereiden

Moet ik spelers regelen als een team spelers te kort komt?
Die taak ligt in beginsel bij de coaches van de verschillende teams. Soms ben je als lijnco de 'Haarlemmer Olie' in dat proces.

Word ik verantwoordelijk voor de teamindeling?
Nee, die verantwoordelijkheid ligt bij de TC. Omdat je vooral voor de breedte-teams de schakel bent tussen veld en TC, ben je uiteraard wel bij dit proces betrokken.

Mooi werk? Dat vinden wij ook! Meldt u zich aub via [email protected]