Nieuws afbeelding TC nieuws 1 - 4

Contributievrije club: het vervolg

De aankondiging van de contributievrije club leidde tot emoties van zowel de voor- als tegenstanders.

Dat er zondagochtend slechts beperkt belangstelling was om toekomstige leden op de wachtlijst te laten zetten was volgens TC-voorzitter Robertjan Boterman geen verrassing: "Het was zondag, eerste Paasdag en 1 april”.

Ondanks de geringe opkomst noemt Boterman de actie succesvol.

Hij en de andere TC- en bestuursleden werden gedurende het weekend zowel langs de lijn als ‘in het dorp’ talloze keren aangesproken op het voornemen. Men worstelde met het concept, aldus Boterman.

Dat bleek ook uit de vele whapjes en (vaak uitvoerige) mails die de TC kreeg. Boterman: "Veel mensen vroegen zich hardop af wat ouders bezielt om blijkbaar alles te doen om hun kind in een eerstelijnsteam te krijgen. Dat was een emotie die we herkennen”, concludeert Boterman met gevoel voor understatement.

Voor tot wie het nog niet doordrong: uiteraard was het idee voor de contributievrije vereniging niet serieus.Boterman: "Een plek in een selectieteam is natuurlijk niet te koop. Wat we met deze 1-april grap proberen aan te geven is het tegenovergestelde. Namelijk dat we ook de komende selectieperiode er weer alles aan doen om iedereen in het juiste, passende team te plaatsen. Dat enthousiasme telt. Net als inzet, doorzettingsvermogen, talent en andere zaken die volledig uit de speler zelf komen”.

Bijkomend voordeel van deze grap noemt Boterman de talloze aankondigingen om de volgende Algemene Leden Vergadering bij te wonen. "Daar gaan we ze aan houden. Die betrokkenheid bij de club en het clubleven waarderen we enorm”.