DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding TC nieuws 29 - 3

MHC Soest eerste contributievrije hockeyclub!

Leden van MHC Soest betalen volgend seizoen geen contributie maar een accommodatie bijdrage. Dat staat althans het voorstel dat het bestuur wil voorleggen aan de Algemene Ledenvergadering. Het ‘gat’ dat hierdoor in de begroting ontstaat, dicht de hockeyclub door posities in de eerstelijnsteams te ‘verkopen’ aan jeugdspelers met ambitie. Het plan is opgezet in samenwerking met de KNHB, de gemeente Soest en de stichting Free Fair Play. 

Van ongeveer €350 contributie naar een accommodatie bijdrage van €50. 

Het plan van MHC Soest klinkt revolutionair. Maar volgens Robertjan Boterman, bestuurslid Technische Zaken, is het eerder een logische stap. "Kinderen sporten minder. Dat zorgt op den duur voor minder inkomsten. Dat kun je niet blijven repareren met de zoveelste verhoging van de contributie. Sterker nog: als je wilt dat kinderen blijven sporten, dan moet je de contributie verlagen”. 

Om het financiële gat dat ontstaat te kunnen dekken, speelt MHC Soest in op een andere trend die al langer zichtbaar is. Robertjan Boterman: "Ze willen allemaal in de A1, B1, C1 of D1 en zelfs als het gaat om de E1 speelt dit soms al een rol. Daarom stellen we die teams vanaf de D jeugd volgend seizoen anders samen. We selecteren 9 spelers uit de eigen jeugd en de overige 6 plaatsen zijn te koop. Zowel voor eigen leden als voor leden van buitenaf”. Volgens het bestuurslid TC, tackelt de Soester hockeyclub hiermee in één klap een hoop van de huidige problemen. Ten eerste groeit de club omdat het contributievrij spelen een aanzuigende werking zal hebben. Daardoor kan de club sterkere eerstelijnsteams op de been brengen. Dat zorgt er weer voor dat het voor talenten uit de regio aantrekkelijk is om in zo’n team een selectieplaats te kopen.  Wat zo’n plek moet kosten, weet Boterman nog niet precies. Een plek in de A1 zal goedkoper zijn dan in de D1. Boterman ziet geen problemen bij de ‘verkoop’.  "Nee, ook niet als het om gemiddeld zo’n €5.000 per plek per seizoen gaat. We hebben het idee bij een aantal ouders getoetst van wie de kinderen nu bijvoorbeeld in de B2 of D2 speelden. Die waren zeer geïnteresseerd als ze hun kind daarmee in een eerstelijns team  kregen”.  

Het contributievrij hockeyen zal een enorme aanzuigende werking hebben. Boterman verwacht dan ook een stevige groei van de club. Dat heeft zijn grenzen. We kunnen volgend jaar maximaal 1.500 leden herbergen. Uiteraard gaan de huidige leden voor. Zij kunnen broertjes, zusjes maar ook vriendjes en vriendinnetjes op Eerste Paasdag tussen 10 en 12 uur komen inschrijven op het clubhuis van MHC Soest. Dat is vrijblijvend, maar hiermee verzekeren ze zich van een plek in het nieuwe seizoen. 

Mochten er nog vragen zijn kunt u deze mailen naar [email protected]