Nieuws afbeelding algemeen 27 - 3

7 april: Kennismakingsclinic G-hockey op Schaerweijde

Op dit moment is er een groep van 24 leden met een verstandelijke beperking actief aan het G-hockeyen bij Schaerweijde. De leeftijden lopen uiteen van 10 tot 26 jaar. Schaerweijde wil deze groep graag uitbreiden om op allerlei niveaus trainingen en/of wedstrijden aan te bieden en om zoveel mogelijk personen met een verstandelijke beperking uit de regio de mogelijkheid te bieden te hockeyen.

Kennismakingsclinic G-hockey
Om nieuwe leden te laten kennismaken met aangepast hockey organiseert Schaerweijde in samenwerking met ABN AMRO, Bovenlander & Bovenlander en stichting FUN een Super G-Hockeyclinic.

De clinic vindt plaats op zaterdag 7 april vanaf 10.00 tot 11.30 uur bij Schaerweijde.
Het wordt een fantastisch hockeyfeestje en het zou erg leuk zijn als zoveel mogelijk kinderen met een verstandelijke beperking dit kunnen meebeleven.

Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart via [email protected]

G-hockey bij Schaerweijde, wat houdt dat in?
Sinds een aantal jaren biedt Schaerweijde aangepast hockey (G Hockey) aan voor sporters met een verstandelijke beperking. De begeleiding is in handen van een team met ervaren begeleiders en trainers.

Aangepast hockey bij Schaerweijde staat bekend om de positieve beleving door hockeyers en ouders/verzorgers. Hockeyen op Schaerweijde betekent voor sporters met een verstandelijke beperking dat er, meer dan bij reguliere hockeyers, rekening gehouden wordt met wat op individueel- en op groepsniveau mogelijk is. Dit geldt op fysiek, emotioneel, sociaal en cognitief vlak. Belangrijke waarden zijn plezier, vertrouwen, veilig, vriendelijk. Mee kunnen en willen doen is belangrijker dan winnen.Voor de ene hockeyer betekent dat lekker een uur trainen zonder zorgen, voor de ander betekent dit een uitdaging aangaan door een wedstrijd te leren spelen.

Voor meer informatie, zie bijlage.

Bijlage