Nieuws afbeelding algemeen 22 - 2

MatchFixing bij Heel MHC Soest Bakt?

Het klinkt gezellig maar dreigt te ontsporen. De jubileumwedstrijd 'Heel MHC Bakt' lijkt ten prooi te vallen aan matchfixing. Anonieme bronnen speculeren in de wandelgangen over omkoping. Verwijten vliegen over en weer, maar het lijkt alsof iedereen (bak)boter op het hoofd heeft.

De zaak kwam aan het rollen toen een deelnemer aan 'Heel MHC Bakt' opvallend vaak werd gezien bij één van de juryleden: Eetvilla van den Brink. "Dat is raar maar kan nog toeval zijn”, vertelt een anonieme bron, "Maar toen ik ‘m óók meerdere keren naar binnen zag gaan bij De Zoete Verleiding én Top’s Edelgebak, óók juryleden, toen wist ik genoeg…”.

Waar de omkoping precies uit zou bestaan, zegt de bron niet te weten. "Maar het zou mij niet verbazen als de kinderen van de juryleden volgend jaar allemaal in een eerstelijnsteam spelen. Of met een bepaald merk stick. Schaamteloos!”

Uiteraard hebben we de betreffende deelnemer geconfronteerd met de beschuldigingen. Hij wilde alleen anoniem reageren: "100% fake news. Ik eet nu eenmaal graag bij Eetvilla van de Brink en mijn vrouw is dol op het lekkers van De Zoete Verleiding en Top’s Edelgebak. Daar lijkt me niets mis mee. En weet u waar u eens naar zou moeten kijken? Naar het feit dat alle juryleden een rol schijnt te zijn aangeboden in een bepaalde vlog die bepaalde deelnemers van Heel MHC Bakt maken. Maar daar hoor ik u niet over. Die gasten kunnen nog geen pepernoot bakken, dus al zij straks hoge ogen gooien, nou, dan weten u en ik wel hoe het écht zit!”

Het bestuur overweegt alle betrokken partijen uit te sluiten van deelname. Dat maakt de kans op mooie prijzen voor de rest van de deelnemers weer een stuk groter. Aanmelden kan tot 23 februari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtKY5fRXYq-wi6H79-dFYtyD2Xe2x63Z3gt71XeoaFFw6X5A/viewform