DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding jongste jeugdnieuws 29 - 6

Zin om mee te doen aan Gilde optocht?

Het Groot Gaesbeeker Gilde of Sint Aechten Schuttersgilde van Soest organiseert van 19 augustus – 3 september het Landjuweel, een heel bijzonder evenement. Een van de onderdelen is de Optocht van de gilden en schutterijen op zondag 3 september. Het gilde heeft aan MHC Soest gevraagd of er kinderen tussen de 8 en 12 jaar willen meelopen met deze grote en kleurrijke optocht van wel 100 verschillende gildes en schutterijen.

Wat wordt er van je verwacht?

Je loopt voorop bij een gilde of schutterij met een bordje met daarop het nummer van de optochtvolgorde en eventueel de naam van het gilde. Dit is van belang voor de presentatie van de deelnemende gilden en schutterijen aan het publiek.

Je wordt om 11.30 uur op het Gildeterrein verwacht, je bent aanwezig bij de Massale Opmars van de deelnemende gilden en loopt vervolgens vanaf ongeveer 12.30 uur voorop bij een van de gilden wanneer ze aan de Optocht beginnen. De verwachting is dat de laatste deelnemer rond 14.15 uur weer op het terrein terug is. De route die gelopen wordt, is maximaal 2 kilometer.

Vertrek en aankomst is op het gildeterrein De Blaak aan de Ferdinand Huycklaan te Soest.

Het is natuurlijk heel leuk als wij als MHC Soest veel kinderen kunnen aanmelden voor deze optocht. Als je meeloopt draag je je MHC-tenue. Zo zet je onze vereniging mooi op de kaart!

We zoeken ook nog een begeleider van de kinderen op de dag zelf. Misschien een coach van een van de (jongste) jeugdteams?

 Hoe aanmelden?

Lijkt het je leuk om mee te lopen in de Gilde optocht? Of wil je graag helpen bij de begeleiding van de kinderen? Meld je dan aan bij [email protected].

De eerste 20 aanmeldingen krijgen een Brabo dimple hockeybal, dus doe mee met je hele team!

 

Je kunt HIER een kijkje nemen als je meer wil weten over het Landjuweel.

 


Hoofdsponsor

Instagram