Nieuws afbeelding algemeen 18 - 5

AED, daar red je levens mee

Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Op onze vereniging is een AED aanwezig.

AED naar buiten verplaatst

Wij vinden het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand niet alleen voor leden maar ook voor bewoners in de omgeving van onze vereniging zo groot mogelijk is. Daarom is de AED ook voor hen bereikbaar gemaakt en naar buiten verplaatst. De AED hangt inmiddels rechts naast de voordeur in een rode kast die ons is aangeboden door de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij. Dankzij die kast is de AED altijd bereikbaar, ook tijdens de uren dat het clubhuis gesloten is. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Het verschil maken in de buurt

De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem staan aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren. Dit oproepsysteem is landelijk actief en het aanmelden van AED’s bij dit oproepsysteem kan daadwerkelijk het verschil maken.

Meld je aan

Kun je reanimeren? Meld je dan aan als burgerhulpverlener bij dit systeem. Aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. Je krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in jouw buurt en kunt zo levens redden.

Inzet AED

Uiteraard hopen wij van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er is. We vinden het goed om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen en hopen jullie hierbij voldoende te hebben geïnformeerd over de nieuwe locatie van onze AED.