DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3600.JPG Header01.jpg NIX18-banner.png Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding trimhockeynieuws 24 - 4

Trimhockey, iets voor jou? We zoeken nieuwe trimmers!

Om trimhockey in de schijnwerpers te zetten, hebben we Joost van den Heuvel gevraagd hierover te vertellen.

Joost van den Heuvel, 41 jaar, trimcoördinator van MHC Soest. Trimcoach en trainer van de Maandag II groep. Trimmer sinds 2005. Vader van Thomas (JE2) en Anouk.

 

Hoe ben je bij de club terechtgekomen?

In 2005 ben ik bij de Trimmers terecht gekomen. Ik belandde bij de Maandag II, die toen werd geleid door Rob van Zanten. Een zeer gezellige grote groep dames en heren, waar ruimte was voor spel en ook plezier. Als jong telg (toen 30) moest ik me behoorlijk inhouden om de trimgedachte van Rob 'Spelen en laten spelen' in ere te houden. Inmiddels heb ik al enkele jaren terug het stokje van Rob overgenomen. Rob werd zeventig en vond het mooi, hij heeft mij op slinkse wijze opgeleid en dat is gelukt, ik zit er nog steeds. De groep mensen waar ik destijds mee ben gestart, zijn geen van alle meer onderdeel van de huidige trimgroep. Een deel is vertrokken naar de veteranen of is meer tijd in andere hobby’s gaan steken.

 

Wat is trimhockey?

Tja de term doet suggereren dat we trimmend hockeyen of zoiets. Trimhockey is in beginsel ontstaan om ouders zonder hockey-ervaring met het spel in aanraking te laten komen. Trimhockey is gemixte groepen van mannen en vrouwen bij elkaar van verschillende leeftijden van 30 jaar en ouder. Daarbij is deze groep vaak een betrokken groep mensen die zich op meerdere vlakken vrijwillig inzet voor de club. Veelal coachen ze of trainen ze hun jeugd of zijn ze op een andere manier betrokken bij de club.

 

Nu is trimhockey er voor iedereen die wil hockeyen met of zonder hockeyervaring. De een omdat hij/zij kinderen heeft die hockeyen en hiermee het spel beter te begrijpen en uiteraard ook wat actiefs wil doen. Voor de ander weer de ideale mogelijkheid om te kunnen hockeyen zonder de zondagse verplichtingen. Voor weer een ander de mogelijkheid toch te kunnen blijven hockeyen, maar waar het lijf niet altijd meer 100% wil meedoen. Bij de trimmers hou je rekening met elkaar en geef je iedereen de ruimte om te kunnen spelen op niveau. Daarbij houden we van gezelligheid binnen en buiten het veld. De trimgedachte zoals Rob mij heeft bijgebracht.

 

Wat is trimmen bij MHC Soest?

Bij de MHC Soest zijn er vier trimgroepen die in de kern dezelfde gedachte nastreven. De groepen verschillen iets qua samenstelling op leeftijd, geslacht en niveau en dag/avond waarop ze trainen. Voor elke nieuwsgierige is dus wel een trimgroep die past.

 

Voor wie?

Voor iedereen met of zonder hockey ervaring die zich meer wil storten op het spelletje en van de sociale component wil proeven.

Ouders die kinderen op de club hebben spelen en zelf het spelletje willen begrijpen en ook leren.

 

Geïnteresseerd?

Je kunt altijd een keer vrijblijvend meedoen! Neem contact op met mij of met een van de andere trimgroep begeleiders. Kijk welke groep het beste bij je past.

Maandagavond I: Frank van Berkel, [email protected]

Maandagavond II: Joost van den Heuvel, 06-3377-860, [email protected]

Donderdagavond: Ad Quik, 06 – 11378641, [email protected]

Donderdagavond (alleen dames): Rita Wensenk, 06- 46255991, [email protected]

 

 


 

 

Hoofdsponsor

Instagram