DSC_2315.JPG DSC_2353.JPG DSC_2403.JPG DSC_2568.JPG DSC_2577.JPG DSC_2686.JPG DSC_3553.JPG DSC_3588.JPG DSC_3600.JPG Soest  Jeugd.png Soest huldiging.png Soest Jeugd meisje.png Soest Jeugd nieuwe veld.png
Nieuws afbeelding jongste jeugdnieuws 20 - 3

Overtuigende overwinning MF5 in "El Classico"

MF5 van MHC Soest heeft afgelopen zaterdag op zeer overtuigende wijze de klassieker tegen BMHV F1 uit Baarn gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er niets van wedstrijdspanning te merken bij de dames van MF5. En ondanks het matige resultaat vorige week gingen de dames er weer vol overtuiging tegenaan. 

De eerste helft was heel erg spannend. Ondanks dat MHC Soest het meeste balbezit had waren de beste kansen in de eerste helft voor de BMHV. Sterk keeperswerk van Carlijn van Hees hield Soest op de been. De eerste helft kenmerkte zich verder door (te) veel combinaties in de kleine ruimte. Hetgeen het spel van beide teams niet ten goede kwam. Dat de teams met een 0-0 stand gingen rusten was voor geen van de supporters langs de lijn dan ook een verassing. 

Dat er in de rust goede aanwijzingen waren gegeven werd vrij snel duidelijk. Het was vooral het team uit Soest dat meer gebruik maakte van de ruimte op het veld, en dat resulteerde als vrij snel in een doelpunt. Karlijn Gerestein speelde Anne Sophie Scheeren vrij en zij liet de keeper van de BMHV volstrekt kansloos. 1-0. Dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Binnen 10 minuten daarna was Soest uitgelopen naar een overtuigende 3-0 voorsprong. Alle doelpunten kwamen op naam van Anne Sophie. Met toen nog 5 minuten te spelen was de overwinning voor Soest al praktisch een feit. 

Ondanks een late ere-treffer van de dames van de BMHV kwam Soest niet meer in de problemen en konden de dames met een klinkende 3-1 overwinning op zak naar het clubhuis voor een lekker glaasje limonade.

Hoofdsponsor

Instagram