Nieuws afbeelding algemeen 13 - 5

NIEUWSBRIEF Verenigingsmanager mei 2016

De meivakantie is inmiddels afgelopen en de eindexamens zijn al weer begonnen. Komende zaterdag 14 mei staan de eerste jongste jeugd wedstrijden in de competitie weer op het programma. De senioren hebben een weekend rust in verband met Pinksteren.

De Jongste Jeugd en de Junioren spelen verder nog op 21 mei, 28 mei en 4 juni. Met als slot een spetterende slotdag voor de Jongste Jeugd op 11 juni. Voor een groot aantal JJ teams zal deze op onze eigen club zijn.

De KNHB heeft de Jongste Jeugd weer opnieuw ingedeeld waardoor de laatste vier wedstrijden hopelijk nog leuker en spannender zullen worden. Wel waren er wat problemen met het nieuwe schema waardoor de indeling wat langer op zich heeft moeten laten wachten dan dat we gewend waren. Gelukkig zijn nu alle tijden van de thuiswedstrijden bekend.

Wekelijks hebben we uiteraard weer een druk programma op onze velden. De wedstrijden zijn allemaal ingepland.

Gezien ons veldtekort hebben we ook weer een beperkt aantal wedstrijden van de C/D jeugd op de zondag gepland. Dit in het kader van de pilot van KNHB om de veldplanning op zaterdag te ontlasten en hiervoor dus wedstrijden naar de zondag te verplaatsen. Ieder C/D team mag dit seizoen één keer thuis en één keer uit op zondag spelen. De pilot wordt volgend seizoen uitgebreid waardoor er meer teams (Jongste Jeugd/A en B jeugd) maximaal twee keer per seizoen op de zondag zullen spelen. De restrictie één keer uit en één keer thuis vervalt dan, ook twee keer thuis mag.

Hopelijk kunnen we hiermee voorkomen wedstrijden te moeten spelen op een andere locatie (Olympos Sportcentrum, De Uithof Utrecht) dan onze eigen vertrouwde club.

Nieuw was voor de winterstop de introductie van de ‘Clubhost’. Ook na de meivakantie zal hiermee worden doorgegaan. Welke teams vanaf 14 mei Clubhost zullen zijn is gecommuniceerd met de teams.

Ook de scheidsrechters uit de A en B jeugd zijn ingepland voor het resterende seizoen. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om examenkandidaten te ontlasten voor de 14e en de 21e mei. Mocht je niet kunnen fluiten en je bent toch ingedeeld probeer dan te ruilen met een teamgenoot en/of in overleg met je coach.
Kijk dus even goed op de lisa app of op onze mooie MHC Soest site wanneer je moet fluiten. Overige (‘volwassen’) scheidsrechters worden nog apart ingelicht voor de wedstrijden van 28 mei en 4 juni.

Daarnaast nog nieuws over het aan te leggen nieuwe waterveld en het nieuwe mini-veld. Binnenkort zijn de eerste overleggen met de aannemer en de gemeente over de exacte planning van het nieuwe waterveld. De werkzaamheden zullen op 20 juni beginnen, dus dat is direct na de afsluitende barbecue en kampioenenhuldiging op de 18e juni.

Tevens is het komend weekend nog de laatste mogelijkheid om je lidmaatschap voor het seizoen 2016-2017 op te zeggen. Tot en met 15 mei kan dat nog daarna is het niet meer mogelijk.

Tenslotte is ook de toestemming binnen van het NOC-NSF om te starten met het screenen van de vrijwilligers zoals enige tijd geleden aangekondigd. Binnenkort zullen de vrijwilligers hiervoor dan ook een uitnodiging voor ontvangen via vrijwilliger OK.

Tot zover en op naar een mooi, zonnig en sportief vervolg van het seizoen!

Sportieve groet,

Maarten Nooitgedacht